Pop-up campagne met Spotler Activate (voorheen Squeezely)

Squeezely is nu Spotler Activate. Het kan dus zijn dat er op sommige plekken nog Squeezely zichtbaar is, waar op andere plekken ook weer gesproken wordt over Spotler Activate.

Met Spotler Activate track je website gedrag. Dit wil je graag koppelen aan een mail adres, zodat je jouw e-mail communicatie kunt personaliseren. Hierdoor wordt jouw communicatie maximaal relevant. 

Het inzetten van een pop-up voor een welkomstcampagne heeft verschillende voordelen:

 • Je kan een gepersonaliseerde e-mail triggeren
 • Een IP-adres koppelen aan een e-mailadres om zo het gedrag van de klant vast te leggen

Zet de pop-up in op verschillende thema pagina's, zoals een productpagina van laarzen of sneakers. Bij het invullen van de pop-up vul je meteen een interesseveld in bij een contact. Daarnaast kan je ervoor zorgen dat iemand gepersonaliseerde aanbiedingen krijgt. Dit doe je op basis van website gedrag.

 

Een pop-up campagne in Spotler Activate

In Spotler Activate stel je een journey op die op basis van een profiel update (een inschrijving voor de nieuwsbrief) een e-mail verzend.

Zo ziet de flow eruit in Spotler Activate:

Pop-Up_Campagne__7_.png

Deze flow bouw je als volgt in Spotler Activate:

 1. Ga naar Journeys
 2. Klik op + New journey

  2.png

 3. Geef een naam aan je journey. Stel vervolgens twee regels in. Bij Event stel je in: is one of PersonalizationClick en Personalization is one of Inschrijven nieuwsbrief. Dit zijn de voorwaarden waar iemand aan moet voldoen om deze flow te doorlopen.

  Bij Entry behaviour stel je in wanneer een klant de flow mag doorlopen. In ons voorbeeld is dat wanneer klanten de journey hebben afgerond, dan mogen ze opnieuw getriggerd worden.

  Pop-Up_Campagne.png

 4. Voeg een actie toe aan de flow: Update profile. We gaan instellen op basis van welke interesse deze flow wordt getriggerd.

  Pop-Up_Campagne__4_.png

 5. In ons voorbeeld kiezen we het veld favorite_category_2. Standaard heb je in Spotler Activate drie favorite category's. Selecteer de waarde die hier bij hoort.

  Pop-Up_Campagne__3_.png

 6. Vervolgens voeg je een e-mail toe aan de flow. Dit element zorgt er voor dat de automation die je in Spotler Mail+ hebt gebouwd wordt getriggerd.

  Pop-Up_Campagne__6_.png

 7. In de settings selecteer je de juiste automation trigger. Dit is de automation die je hebt klaarstaan in Spotler Mail+. De naamgeving van je automation in Spotler Mail+ is hetgeen wat je terug ziet in Spotler Activate. Zie je de automation niet terug in Spotler Activate? Dan heeft de automation waarschijnlijk niet de status definitief. Zet de status op Defnitief in Spotler Mail+ om hem te selecteren in Spotler Activate.

  Klik op Save.

  Pop-Up_Campagne__5_.png

 8. De flow is nu volledig. Klik op Save & Publish om de campagne te activeren in Spotler Activate.

  Pop-Up_Campagne__7_.png

Let op dat je de automation in Spotler ook publiceert, zodat de campagne daadwerkelijk getriggerd wordt.