Introductie: Instellen campagnes Spotler Activate (voorheen Squeezely) met Spotler Mail+

Squeezely is nu Spotler Activate. Het kan dus zijn dat er op sommige plekken nog Squeezely zichtbaar is, waar op andere plekken ook weer gesproken wordt over Spotler Activate.

Automatische campagnes in Spotler triggeren vanuit een extern systeem is mogelijk met de Externe trigger in de module Automations. Dit geldt ook wanneer je data in Spotler Activate een automatische campagne wilt laten triggeren. 

Een externe trigger code voor je externe systeem

Wanneer je een automatische campagne wilt laten triggeren door een extern systeem heb je een externe trigger nodig. Dit werkt als volgt:

 1. Ga naar de module Automations.
 2. Klik op de button Nieuwe automation.
 3. Geef een naam aan je automation.
 4. Kies in stap 2 voor een Blanco template of kies een template die al klaar staat, bijvoorbeeld: de Verlaten winkelwagen.

  Stap2_Automations.png

 5. Klik in Stap 3 op de button Bewerken.
 6. Als er nog geen trigger is geselecteerd: versleep de trigger Externe trigger op het canvas.
 7. Klik op de trigger. Aan de linkerkant zie je de instellingen van de Externe trigger.

  Instellingen_externetrigger.png

 8. De code heb je nodig voor je externe systeem om de campagne te kunnen triggeren. Pas eventueel de naam van het label aan en klik vervolgens op Oké.
 9. Stel vervolgens de rest van gewenste campagne in. Geef de automation de status Definitief. En publiceer de automation.

Meer informatie over de werking van de module Automations? Lees het artikel: Introductie Automations.

Campagnes triggeren met Spotler Activate

In de module Automations is het mogelijk verschillende campagnes op te zetten in combinatie met Spotler Activate. We lichten een paar basis campagnes uit: