Wat betekent een responsive template?

Responsive e-mailtemplates hebben de eigenschap om zich aan te passen aan het scherm waarop het template wordt getoond. Dit betekent bijvoorbeeld dat afbeeldingen worden geschaald en een e-mail die twee kolommen toont op een desktop, dezelfde kolommen onder elkaar plaatst op mobiel. Je mobiele ontvangers scrollen namelijk verticaal en niet horizontaal.

Elke applicatie reageert anders

Om een responsive e-mailtemplate te laten werken wordt er gebruik gemaakt van speciale codes. Deze codes heten media queries. Niet alle e-mailprogramma’s of e-mail clients kunnen deze media queries goed ondersteunen. Het kan dus zijn dat niet elke e-mailclient jouw responsive versie van het template laat zien. In dat geval ziet je ontvanger de desktopversie.

Binnen de verschillende emailclients zijn er twee soorten apps die gebruikt kunnen worden:

  1. Een native app, dit is een programma dat is ontwikkeld voor gebruik op een bepaald besturingssysteem of apparaat.
  2. Een 3rd-party app, deze is ontwikkeld om te werken binnen het besturingssysteem, maar is geschreven door een andere partij dan de leverancier van het besturingssysteem.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste mobiele native en 3rd-party apps en of ze de responsive/media query code wel of niet ondersteunen:

Responsive.png

*) Bij gebruik van andere accounts dan Gmail is er geen standaard media query ondersteuning
*) E-mails groter dan 102 Kb worden ingeklapt weergegeven. De uitgeklapte versie ondersteund geen mediaqueries.

Heb je over bovenstaande nog meer vragen of informatie nodig? Neem dan contact op met onze Support afdeling