Tagging en scoring toekennen in formulieren en surveys

Formulieren kun je voor verschillende doeleinden inzetten. Denk aan white paper downloads, aanvragen voor demo's of inschrijven voor een event. Op al deze interacties kun je tagging en scoring toepassen. De scoring die je wilt toepassen kan verschillen per formulier. Zo is een white paper aanvraag 'minder waard' dan een online demo aanvraag. 

Bij het maken van een nieuw formulier geef je in stap 3 aan of na het invullen van een formulier een tag of score toegekend moet worden of dat je een tag wilt verwijderen.

Module_Formulieren_Stap3.png

Kies je voor Tag met dan zie je het volgende scherm:

Module_Formulieren_Stap3_Tagmet.png

Selecteer de tag die je wilt toekennen door in het veld onder Selecteer tag te klikken, je ziet dan de laatst toegevoegde opties, of door het veld als zoekveld te gebruiken. Vervolgens stel je de score in. Wil je alleen tag toevoegen? Kies dan voor een score van 0. 

Tagging en scoring toekennen na een specifiek antwoord op een vraag?

Wil je tagging en scoring toekennen na een specifiek antwoord? Bijvoorbeeld als een contact een bepaald cijfer heeft gegeven in een klanttevredenheidsonderzoek? Dan gebruik je de module Automations. De trigger van zo'n automatische campagne is een formulier of survey. Links bij de instellingen van de trigger heb je de optie om een vraag te selecteren en een antwoord.

De actie die je instelt is een Tag toevoegen met een score.

Een voorbeeld hoe dit eruit ziet:

Tag_Survey_Sentiment.jpg

Meer informatie over de werking automatische campagnes en tagging? Lees het artikel: Tagging en scoring in automatische campagnes.