Nieuwe Automation

Weten hoe je een mooie nieuwe automation maakt? Klik op de button Nieuwe automation in het overzichtsscherm van de module Automations. Er opent een stappenplan bestaande uit drie stappen:

Nieuwe_Automation_Stap1.png

Stap 1 - Eigenschappen

Het beginscherm van het stappenplan ziet er volgt uit:

Nieuwe_Automation_Stap1.png

Als eerste moet je de eigenschappen van je campagne aangeven: naam van de automation en een optioneel een omschrijving.

  • Geef een naam op aan je automation die de lading dekt. Bijvoorbeeld: Welkomstcampagne. De naam van je automation is alleen voor intern gebruik en niet zichtbaar voor je contacten.
  • Een omschrijving is niet verplicht, maar kan wel handig zijn voor je collega's om het doel van je automation te begrijpen. 

Heb je de eigenschappen ingevuld? Klik op de button Opslaan & volgende.

Stap 2 - Basis automation

In deze stap kun je kiezen of je Blanco wilt starten en de automation vanaf scratch opbouwt. Of je kiest hier een template van een automation die je eerder hebt opgeslagen. De flow van de automation staat dan al voor je klaar. Je hoeft alleen de gekoppelde content opnieuw te ontwikkelen, zoals een campagnebericht.

Nieuwe_Automation_Stap2.png

Maak een keuze en klik op de button Opslaan & volgende.

soumaya_bordzijkant_lightbubl.png Eigen gemaakte automations als template opslaan
Het is mogelijk om eerder gemaakte automations als template op te slaan. Je doet dat vanuit de automations editor. Voor de exacte instructie, lees de informatie in Editor Automations. De templates die je maakt, zie je terug bij Stap 2 - Basis automation. Dit is handig als je een eerder gemaakte automation als basis wilt gebruiken voor je nieuwe automation

Stap 3 - Automation

Klik op de button Bewerken om de editor te openen van de automation.

Nieuwe_Automation_Stap3.png

Nadat je hebt geklikt op Bewerken zie je het volgende scherm:

Editor_Automations.png

Hier bouw je de flow van je automation aan de hand van triggers, acties en condities. Werk je voor het eerst met de editor of heb je hulp nodig? Ga dan naar de Editor Automations.