Overzicht Automations

Als je één of meerdere automations klaar hebt, dan zie je deze onder elkaar opgesomd onder het tabblad Overzicht van de module Automations. Je kunt in dit tabblad je automations bekijken, opstellen, bewerken, testen en je kunt de status van je automations wijzigen.

Aan de slag

Automations beheren en bewerken

Heb je al één of meerdere automations ingericht, beweeg dan in het overzichtsscherm je muis over het scherm. Je ziet dan telkens een rond symbooltje met pijl oplichten waarmee je bewerkingsmenu’s opent. Je kunt hiervoor ook je rechtermuisknop gebruiken.

Overzicht_bewerkingsmenu_openen.gif

Ingezoomd ziet het menu er als volgt uit:

Automation_Bewerken.png

Bewerken Open het stappenplan Nieuwe automation. Hiermee kun je wijzigingen in je automation aanbrengen. Hulp nodig? Ga naar Nieuwe automation.
Editor openen Open de editor van de module Automations. Hiermee open je direct de automation-editor. Hulp nodig? Ga naar Editor Automations.
Status wijzigen Open het scherm Status wijzigen. Vanuit dit menu kun je de status van je automation veranderen. Je hebt de volgende opties: Concept, Proef en Definitief.
  • Concept: je bent nog bezig met het opstellen van je automation.
  • Proef: je automation zit in de testfase
  • Definitief: je automation is gereed om te publiceren

Alleen een automation die de status definitief heeft kan gepubliceerd worden.

Bekijken Bekijk de opzet van je automation. Je ziet de flow van je automation.
Naam wijzigen Wijzig de naam van je automation.
Dupliceren Dupliceer je automation. De automation flow wordt gedupliceerd. De bestaande formulieren, surveys, berichten en webpagina's worden gekoppeld aan de duplicaat van de automation. Van deze content worden geen extra kopieën gemaakt, zo blijft je overzicht netjes.  
Verplaatsen Verplaats je automation naar een map.
Archiveren Verplaats je automation naar het Archief.
Verwijderen Verwijder je automation.
Iris_bord_onder_lightbulb.png Meerdere automations in één keer selecteren?
Als je het bewerkingsmenu van een automation met het bovenstaande dropdown-menu hebt geopend, dan zul je zien dat er een blauw vinkje wordt geplaatst voor de naam van je automation.

Het selecteren van één of meerdere automations kun je ook doen door zelf een vinkje te zetten voor de naam van de automation. Selecteer je meerdere automations dan verschijnt er een speciaal bewerkingsmenu om meerdere automations tegelijkertijd te selecteren en te verplaatsen. 

Meerdere automations selecteren en verplaatsen

Als je meerdere automations tegelijkertijd selecteert, dan zie je in de rechterbovenhoek een rond symbool met pijl oplichten waarmee je het bewerkingsmenu voor het verplaatsen van automations opent. Ook laat de button zien hoeveel automations je hebt geselecteerd.

Overzicht_meerdere_verplaatsen.gif

Ingezoomd zie het bewerkingsmenu er als volgt uit:

Meerdere_Bewerken.png

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu voor meerdere automations:

Verplaatsen Verplaats je automations naar een map.
Archiveren Verplaats je automations naar Archief.
Verwijderen Verwijder je automations.

Goed om te weten
Gearchiveerde automations kun je altijd weer terugzetten in je totaaloverzicht. Vanuit het tabblad Archief zet je eenvoudig een vinkje voor de automations die je terug wilt zetten. Je gebruikt daarvoor hetzelfde bewerkingsmenu als hierboven.

En als je probeert om meerdere automations tegelijkertijd te verwijderen, dan trakteert Spotler je op een groot geel waarschuwingsscherm. Zo’n actie kan namelijk niet ongedaan gemaakt worden. Dus dat moet je wel heel zeker weten.

soumaya_bordzijkant_lightbubl.png Herschikken kolommen Naam en Datum
Beweeg je muis over de titels van de kolomnamen. Je ziet dan twee pijltjes oplichten naast de kolomnamen Naam en Datum. Hiermee kun je je automations alfabetiseren en de nieuwste of juist de oudste automations bovenaan het scherm plaatsen.

Bewerkingsmenu voor mappen

Het derde bewerkingsmenu dat je tegenkomt in het overzichtsscherm van de module Automations, is het dropdown-menu waarmee je je mappen kunt bewerken. Dit menu is nog niet zichtbaar als je voor de eerste keer de module Automations opent. Je zult eerst een map moeten aanmaken.

Een nieuwe map creëer je heel eenvoudig door op het symbool met het plusje te klikken naast het grijsgekleurde woord Mappen in de mappenstructuur. Je kunt dan zelf een naam opgeven. Naast de naam van je nieuwe map kun je klikken op het ronde symbool met het pijltje dat oplicht als je je muis beweegt over je mappen.

 

Ingezoomd ziet het bewerkingsmenu er als volgt uit:

Map_bewerken.png

Uitleg van de functies in het bewerkingsmenu voor mappen:

Naam wijzigen Wijzig de naam van je automation map
Archiveren Verplaats je automation map naar Archief.
Verwijderen Verwijder je automation map.
Iris_bord_onder_lightbulb.png Meerdere automations die deel uitmaken van één campagne?
Misschien heb je verschillende automations ingericht rondom een event. Het is dan handig om gebruik te maken van mappen. Zo heb je een overzicht van alle automations die onderdeel zijn van één campagne.