Openratio

Openratio zegt iets over hoe goed je mail wordt geopend. Na ongeveer twee weken krijg je een representatief beeld van deze mailingstatistiek. Een mail kan daarna natuurlijk ook nog geopend worden, maar onze ervaring is dat de meeste contacten binnen twee weken de mail openen wanneer ze deze interessant vinden. 

Meer informatie over hoe je mailings wordt geopend vind je terug in de rapportages van je mailings.

Open maar eens de rapportage van je mailing via het overzicht van de module Mailings. 

Rapportage_openen.gif

Wanneer je in de rapportage bent beland zie je verschillende staafdiagrammen onder Effectiviteit. Zo zie je o.a. de staafdiagram Unieke opens. Tussen de staaf Geaccepteerde e-mails en Unieke opens zie je de afkorting ORC. Dit staat voor Openratio Confirmed. De ORC bereken je door het aantal unieke opens te delen door het aantal geaccepteerde e-mails x 100%. 

In onderstaand voorbeeld zie je dat de ORC 50% is. Dat betekent dat van het aantal mails die afgeleverd zijn 50% heeft geopend. De 49,9% daaronder is de benchmark voor je eigen gemiddelde ORC. 

Effectiviteit.png

Je ziet meer gedetailleerde informatie over de opens onder de tab Opens.

Rapportage_Opens.gif

Je ziet de volgende onderdelen terug komen:

  • Cirkeldiagram Openratio Confirmed (ORC) en Openratio Rendered (ORR)
    Aantal contacten die je e-mail hebben geopend door een download van een afbeelding of een klik en het aantal contacten die je e-mail hebben geopend door alleen het inladen van de afbeeldingen. 
  • Opens 48 uur en Opens week 1
    Bekijk welk tijdstip en dag het beste aansluit bij je doelgroep.
  • Top 10 opens per e-mail client
    Wordt je e-mail vooral gelezen op mobiel of desktop?

Vanuit dit overzicht kun je met je rechtermuismenu contacten exporteren die je mail wel of niet geopend hebben. 

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Openratio. Als je wil weten hoe goed je mailings scoren, dan start je met de openratio. In deze e-course leer je in ongeveer 30 - 45 minuten alle ins & outs van dit bijzondere onderdeel van de mailingstatistiek.
> Direct naar de e-course

Interessante artikelen