Aflevering

Zodra je eerste mail verstuurd is, krijg je te maken met aflevering. Je krijgt misschien wel berichten van je contactpersonen dat ze je mail niet hebben ontvangen en blijkt deze in de spambox te zitten. Meer informatie over de aflevering van je mailing vind je terug in de rapportages van je mailings.

Open maar eens de rapportage van je mailing via het overzicht van de module Mailings. 

Rapportage_openen.gif

Wanneer je in de rapportage bent beland zie je verschillende staafdiagrammen onder Effectiviteit. Je ziet het aantal Verzonden e-mails en Geaccepteerde e-mails. Hier tussen zie je AR staan. Dit staat voor Acceptatieratio. In onderstaand voorbeeld zie je dat 97,6% van de mailings afgeleverd zijn. Dat betekent dat 2,4% van je mailings niet afgeleverd zijn. De 97% daaronder is de benchmark voor je eigen gemiddelde afleverratio. 

Effectiviteit.png

Je ziet meer gedetailleerde informatie over de aflevering onder de tab Aflevering.

Rapportage_Aflevering.gif

Je ziet de volgende onderdelen terug komen:

  • Cirkeldiagram Acceptatieratio (AR)
    Het aantal niet geaccepteerde mailings en het aantal geaccepteerde mailings.
  • Cirkeldiagram Bounceratio (BR)
    De bounceratio bestaat uit hard bounces en soft bounces.
  • Top 15 gebouncede e-maildomeinen

Vanuit dit overzicht kun je met je rechtermuismenu contacten exporteren waarbij de mailing niet is afgeleverd.

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Aflevering. Zodra je eerste mail verstuurd is, krijg je te maken met aflevering. Misschien krijg jij wel berichten van je contactpersonen dat ze je mail niet hebben ontvangen en blijkt deze in de spambox te zitten of zie je in je mailingrapportage dat niet 100% van je contacten de mail heeft ontvangen. Hoe is dat mogelijk én belangrijker: hoe voorkom je dit? In deze e-course leer je meer over aflevering en hoe jij ervoor kunt zorgen dat deze zo optimaal mogelijk is.
> Direct naar de e-course

Interessante artikelen