Dark mode

Dark mode is in het leven geroepen om content prettig leesbaar te maken en energie te besparen op apparaten. Heldere en lichte kleuren worden omgezet naar kleuren met minder contrast.

De grootste spelers, zoals Apple Mail, Gmail en Outlook hebben deze toepassing. Het is aan de ontvanger zelf of hij of zij dit wilt inschakelen. Moet jij hier wat mee als (e-mail) marketeer? Het verschilt per doelgroep of er veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de dark mode en het is niet meetbaar welke instelling iemand gebruikt. 

Wel zijn er een aantal quick wins in je template/bericht die je kunt toepassen, zodat jouw e-mail nog wel leesbaar is in dark mode. Let op het verschilt per ontvangende partij hoe de dark mode wordt toegepast. Bij de één word automatisch wit naar zwart verwisseld, kleuren worden donkerder gemaakt en bij andere ontvangers worden niet de mail in dark mode toegepast maar alleen de interface.

Je hebt als verzender geen invloed op de dark mode. Maar er zijn wel quick wins toe te passen. Allereerst een voorbeeld hoe een template van Spotler eruit ziet voor verzending:

Template.png

Wanneer we geen aanpassingen doen voor dark mode kan ons template er in dark mode als volgt uit zien:

Litmus_zonderaanpassingen_Zendesk.png
Maar met een paar aanpassingen zoals bij de afbeeldingen en het logo. Ziet het template er in dark mode als volgt uit:Litmus_metaanpassingen_Zendesk.png

Wat zijn de quick-wins die jijzelf of wij voor je kunnen toepassen:

Omlijning bij logo

Wanneer je een donker logo hebt net als Spotler, dan valt deze weg op een donkere achtergrond. Je kunt hier rekening mee houden door een lijntje om het logo te plaatsen.

Origineel

Logo_wit.png

In dark mode

Logo_indarkmode.jpg

Aangepast voor dark mode

Logo_zwart.png

 

Afbeeldingen met transparante achtergrond plaatsen (png's)

Wanneer je geen transparante achtergrond gebruikt bij je afbeelding, dan pakt hij de achtergrondkleur mee op een donkere achtergrond. Dat is niet altijd wenselijk. Je kunt daarom het beter gebruik maken van png's in plaats van jpegs. Bij een png wordt er geen achtergrond kleur meegenomen in de afbeelding.

Origineel

Footer_Afbeelding_origineel.jpg

In dark mode

Footer_Afbeelding_darkmode.jpg

Aangepast voor dark mode

Footer_Afbeelding_darkmode_aangepast.jpg

Afgeronde hoekjes in buttons aangepast met een border radius

Dit is iets wat door ons in je template aangepast kan worden. 

Origineel

Button_origineel.jpg

In dark mode

Button_darkmode_nietaangepast.jpg

Aangepast voor dark mode

Button_darkmode.jpg

  Spotler producten en diensten

Jouw ontvangers hebben de mogelijkheid om hun e-mail app op Dark mode te zetten. Als ze jouw mailing ontvangen zorgt Dark mode ervoor dat lichte kleuren, automatisch donker worden. Om ervoor te zorgen dat jouw mailing er ook netjes uitziet met donkere kleuren, kan je jouw template optimaliseren. We maken je huidige template ‘hybride’. Je krijgt dus niet een los Dark mode template. Klik hier voor meer informatie over de dienst: Template optimalisatie Dark mode.

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de webinaropname: Dark mode in e-mail. Spotlers Debbie en Kristie vertellen je hoe jouw lezers de e-mail zien als ze dark mode gebruiken en hoe je ervoor zorgt dat jouw e-mails er altijd professioneel uit zien: dark mode, of niet.
> Direct naar de webinaropname

Veelgestelde vragen

Heb ik invloed op hoe de ontvanger de mail ziet in dark mode?

Helaas, je hebt daar geen invloed op. Het verschilt per e-mail programma of device hoe de dark mode eruit ziet. Wel kun je door bovenstaande punten toe te passen er voor zorgen dat het overal goed leesbaar is. 

Is het mogelijk om vanuit Magento .PNG abeeldingen door te zetten naar Spotler?

Dit is zeker mogelijk. Hou er wel rekening mee dat je afbeeldingen in RGB zijn en niet in CMYK. 

Wat kunnen jullie betekenen in dark mode?
Wij kunnen aanpassingen doen in je template zodat o.a. je logo en de buttons voor dark mode zijn geoptimaliseerd. Lees meer over deze dienst op onze succespagina: Template optimalisatie Dark mode.