Hoe voeg ik persoonlijke aanbevelingen toe aan mijn bericht?

In Spotler is het mogelijk om persoonlijke aanbevelingen toe te voegen aan je campagnebericht. Hier zijn een aantal voorwaarden en stappen voor nodig:

  1. Voorwaarden om aan de slag te gaan
  2. URL kopiëren uit Squeezely of Datatrics
  3. Een aanbevelingen blok toevoegen in je bericht

Voorwaarden om aan de slag te gaan

  • Je hebt een integratie met Squeezley of Datatrics.
    Weet je niet welk systeem hebt? Lees dan het artikel: Hoe weet ik met welk systeem er een koppeling is met Spotler.
  • Aanbevelingen werken alleen voor contacten die in je CDP-systeem staan
  • Je hebt een speciaal aanbevelingen blok in je template.
    Een aanbevelingen blok kan ons Professional Services Team voor je maken. Bedenk van te voren welke informatie je wilt laten zien in een productblok, zoals prijs, afbeelding etc. Vraag een aanbevelingen blok aan via deze pagina.

URL kopiëren uit Squeezely of Datatrics

Voordat je aan de slag gaat in Spotler kopieer je een url van een product set uit je CDP-systeem. 

Squeezely

In Squeezely zie je verschillende Product Sets. Achter elke product set zie je wel of geen fall-back staan.
Is er geen fall-back ingesteld, dan worden er geen producten mee verzonden in de e-mail als op het moment van verzending geen producten aanwezig zijn in de product set.

Maak een keuze welke product set je wilt toevoegen aan je bericht in Spotler. Klik hiervoor achter de gewenste productsheet op de drie puntjes. Je ziet vervolgens de optie RRS-feed en View. Klik op RSS-feed.

2023-04-26_16h26_45.png

Er opent een pop-up voor de RSS Feed link. Kopieer de eerste link uit het grijze vlak. 

RSS_Feedlink.png

Wil je een limiet op het aantal producten wat getoond wordt in je bericht? Dat is later in te stellen in Spotler.

Datatrics

De feed die je nodig hebt voor de persoonlijke aanbevelingen haal je op vanuit je Touchpoint. Een Touchpoint heb je, als het goed is, eerder aangemaakt in de module Journeys. Klik op de Touchpoint en er opent een feed. Kopieer de link door op Copy te klikken.

Spotler_Datatrics_feed_2.gif

Je ziet in de url het woord xmlitems:
mceclip1.png
Dit woord vervang je voor het woord jsonitems. Als voorbeeld ziet dit er als volgt uit:

mceclip0.png

Deze link kopieer je. Wil je een limiet op het aantal producten wat getoond wordt in je bericht? Dat is later in te stellen in Spotler.

Link gekopieerd? Ga vervolgens naar Spotler.

Een aanbevelingen blok toevoegen in je bericht

Wanneer je een aanbevelingen blok beschikbaar hebt, dan kun je deze toevoegen in de editor van de module Berichten. Onder Elementen zie je de optie Aanbeveling. Sleep dit element op je canvas. Vervolgens klik je erop en verschijnen er aan de linkerzijde diverse instellingen voor dit blok.

Aanbeveling blok slepen.gif

Klik aan de linkerzijde bij Content --> Systeem op de knop Selecteer. Er verschijnt nu een pop-up menu waar je jouw systeem voor aanbevelingen kan selecteren. In het geval van hieronder is dit Squeezely, welke al vooraf is geselecteerd omdat het de enige is.

Vervolgens plak je de URL-link die je eerder had gekopieerd vanuit het CDP-systeem, in dit geval Squeezely. Ook geef je aan hoeveel items je wil laten tonen. Klik nu op OK om de aanbevelingen in te laden op je canvas.

Selecteer systeem.gif

Nu zie je aanbevelingsblokken en de indeling daarvan werkt merendeels hetzelfde als productblokken. Zo kan je de Layout wijzigen, het aantal items per rij instellen, productdata toevoegen en verwijderen en de stijl aanpassen. Voor meer informatie hierover, lees eens het artikel: Hoe werkt een productblok?

Het aantal getoonde items, dat je in de pop-up had gedefinieerd, is nog te wijzigen door nogmaals op de knop Selecteer te klikken aan de linkerzijde bij Content --> Systeem.

Om te checken of er daadwerkelijk producten zijn ingeladen van de feed gebruik je de preview-functie.

Aanbeveling preview.png

soumaya_bullhorn.png Persoonlijke aanbevelingen toevoegen aan je (bulk)mailing
Het aanbevelingen blok is het meest krachtig in een campagnebericht. Bij een (bulk)mailing zijn de aanbevelingen blokken statisch. Dat wil zeggen dat de producten voor verzending worden opgehaald, maar ze zijn voor iedereen hetzelfde.

Een aanbevelingen blok toepassen in een (bulk)mailing kan wel interessant zijn als je de top 20 van best verkochte producten wilt tonen in je nieuwsbrief.