Uitnodiging survey opstellen

De survey staat klaar om ingevuld te worden. Je doelgroep weet alleen nog niet van het bestaan af. Hier kan een uitnodiging verandering in brengen. In deze stap maak je een e-mail bericht met een link naar de webpagina. We gaan daarvoor aan de slag in de module Berichten.

Klik op de gele button Nieuw bericht. Het maakt niet uit of je nu een nieuwsbrief, bevestiging of notificatie wilt opstellen. Het opstellen van een bericht in Spotler werkt eigenlijk altijd op dezelfde manier en dat betekent dat je na het aanmaken van een nieuw bericht drie stappen doorloopt:

  1. Eigenschappen
  2. Aflevering
  3. Bericht

Lees de module omschrijving Berichten voor meer informatie over het opstellen van een bericht.

Tips voor de uitnodiging

Doorloop de 3 stappen voor het opstellen van een bericht. In stap 2 stel je de HTML-versie op waarin je onderstaande tips kunt verwerken:

Persoonlijke aanhef en/of personalisatie

Een uitnodiging is een persoonlijk bericht. Het heeft een wat ander karakter dan een (algemene) nieuwsbrief. Voor dit type e-mail bericht raden we daarom zeker aan om te werken met een persoonlijke aanhef of personalisatie. Dat kan in de vorm van “Geachte heer/mevrouw tussenvoegsel Achternaam” of wanneer je organisatie een informelere toon hanteert met “Beste Voornaam”. Een aanhef voeg je toe door op het {p}-icoon te drukken tijdens het bewerken van je bericht. Gebruik daarbij altijd een alternatieve waarde als fallback, zoals "lezer". Zo krijgt de ontvanger "Geachte lezer" te zien als de achternaam niet bekend is in het systeem.

Personalisatie is ook in het onderwerp te verwerken, bijvoorbeeld: “{Voornaam}, wat vond jij van de training?”.

Spotler.png

Invoegen link naar webpagina Spotler

Het doel van de uitnodiging is om de lezers de survey te laten invullen. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, plaats je een directe link in je uitnodiging. Gebruik daarvoor de type link Link naar landingspagina in Spotler.

Link