Respons webformulieren bekijken

Respons op een formulier is over het algemeen wat meer verspreid dan bij bijvoorbeeld een mailing. Er is daarom niet echt een vast moment om de resultaten te analyseren. Door middel van het notificatiebericht (stap 3) word je op de hoogte gehouden. Een totaal van de reacties is ook altijd in de formulierrapportage terug te zien. Daarnaast is er rapportage beschikbaar van de campagne.

Rapportage formulier bekijken

Het totaal aantal reacties is in de rapportage van een formulier te bekijken. Ga naar de module Formulieren en druk op Rapportage in het dropdown-menu achter je formulier.

Module_Formulieren_Rapportage_bekijken.pngEen nieuw scherm wordt weergegeven waarin de rapportage van het formulier zichtbaar is.

Vraagrapportage_tab.png

In deze rapportage zie je reacties per jaar, per maand of per week. Wat nog belangrijker is, is de export mogelijkheid. Dit doe je door op het volgende icoon te klikken:

Exporteren.png 

Door op het Exporteren-icoon te klikken start het downloaden van een Excel-bestand met daarin alle gegevens van de respondenten.

Maak eenvoudig een statische lijst van contacten die niet hebben gereageerd
Het is ook mogelijk om op deze plek een statische lijst te maken van bijvoorbeeld "Aantal niet gereageerd". Deze statische lijst kun je gebruiken voor een herinneringsmail (reminder). Met genodigden worden contacten bedoeld die via een mailing in Spotler de link naar de webpagina hebben ontvangen.

Statischelijst_formulieren.png

 

Rapportage campagne bekijken

In de module Campagnes van Spotler heb je achter elke rapportage een dropdown-menu. Beweeg met je muis over een campagne. 

Module_Campagnes_Overzicht_dropdown.png

Klik op Rapportage en er wordt een nieuw scherm weergeven. 

Module_Campagnes_Rapportage.png

Je beschikt over drie verschillende rapportages:

  1. Rapportage van de campagnes
  2. Algemene detailrapportage van triggers en stappen
  3. Detailrapportages specifiek voor mailings met een extra tab die de impact van de mailings weergeeft

Per onderdeel is het mogelijk om de rapportage te bekijken, downloaden of er een statische lijst van te maken. De laatste optie is handig als een vervolgmail wilt sturen naar een bepaalde doelgroep.

In iedere rapportage worden zowel de uitgevoerde als niet uitgevoerde triggers en stappen geregistreerd. Verwijderde triggers en stappen worden onderaan de rapportage weergeven.