Introductie: Formulieren

Profielaanvullen_banner.jpg

Formulieren zijn dé manier om via het web met een bedrijf in contact te komen. En daar bedoelen we niet alleen het ‘contactformulier’ mee. Formulieren worden ingezet voor bestellingen, het aanvragen van brochures of white papers, eventregistraties, inschrijvingen voor nieuwsbrieven, prijsvragen, etc. Het gemiddelde formulier is echter vreselijk om in te vullen. Het is te lang, ingewikkeld en wordt ‘misbruikt’ om extra informatie te achterhalen voor marketingdoeleinden. Voorkom deze problemen en maak zelf slimme formulieren met Spotler die wél ingevuld worden!

De inzet van formulieren in Spotler heeft een groot aantal voordelen. Zonder technische kennis maak je gebruik van functies als het prefillen van (bekende) gegevens, personalisatie, conditionele vragen(branching), multipaging, een bedanktekst, een formulierafschrift, de Event Planner, autoresponsmails, losse webpagina’s en nog veel meer.

Zo werkt het in Spotler

Bijna alle toepassingen van formulieren zijn gebaseerd op een basisproces: iemand klikt op een link (vanuit een e-mail, website of social media) naar een webpagina met een formulier. Na dit formulier te hebben ingevuld, ontvangt de respondent automatisch een bevestiging. Een notificatie wordt naar iemand intern verzonden. Hieronder een schematische weergave van het basisproces:

 Formulieren_2x.png

In dit stappenplan laten we je zien hoe je dit basisproces inricht met Spotler. Je doorloopt daarvoor zes stappen:

  1. Formulier opstellen
  2. Webpagina opstellen
  3. Bevestiging en notificatie
  4. Testen & verspreiden webformulier
  5. Respons webformulier bekijken

We gaan er voor het gemak vanuit dat je zelf al de benodigde content, zoals afbeeldingen en tekst, klaar hebt staan.