Wanneer gebruik je een type formulier Aanmeld en wanneer een type Normaal?

Wil je een formulier gebruiken voor een eenmalige gebeurtenis zoals een seminar, beurs, aanvraag etc.? En dat de gegevens van de respondenten niet worden opgeslagen in de database van Spotler, maar alleen in het formulier? Gebruik dan een type Normaal formulier. De respondenten van een normaal formulier zijn dus gescheiden van de contacten in de module Lijsten.

Formulieren/surveys van het type Aanmeld zorgen er wel voor dat de gegevens in de database worden opgeslagen of overschreven. Een type aanmeldformulier gebruik je bijvoorbeeld om nieuwsbriefinschrijvingen te verzamelen. De contacten die zich inschrijven worden dan als nieuw contact aangemaakt in de database. Wanneer iemand al bekend is in de database, dan worden de gegevens aangevuld of overschreven. 

Maurice_bordrechts_lightbulb.png Nieuwsbrief aanmeldingen verzamelen via je Event formulier
Op het inschrijfformulier van een evenement kan je de optie toevoegen dat de respondent zich meteen kan aanmelden voor de nieuwsbrief. Wil je dat die contacten meteen worden toegevoegd aan de database? Gebruik dan een formulier van het type Aanmeld.