Introductie: Survey

Survey_banner.jpg

Ontvang actief respons via online surveys. Een evaluatie van een event of training, een onderzoek naar de inhoud van uw nieuwsbrief (wat wilt je lezer eigenlijk lezen?) of een klanttevredenheidsonderzoek; dit zijn slecht een paar voorbeelden van het toepassen van online surveys. Online surveys geven je antwoorden, houvast voor verbetering en zijn eenvoudig te verwerken omdat alle gegevens in een online database worden opgeslagen. 

Voor een online survey in Spotler kun je zonder technische kennis gebruik maken van functies als: het prefillen van (bekende) gegevens, personalisatie, dynamische vragenlijsten, conditionele vragen (branching), matrixvragen, multipagina's, uitgebreide validatiemogelijkheden en nog veel meer.

Zo werkt het in Spotler

In dit stappenplan laten we zien hoe je zelf een online survey inzet met Spotler. Handig om te weten is dat een survey net even anders is als een formulier. Een formulier zet je in om met iemand in contact te komen. De ingevulde gegevens zijn daarbij puur functioneel. Bij een survey gaat het juist wél om de ingevulde gegevens en daarom is de rapportage ook wat uitgebreider. Daarnaast heb je tijdens het opstellen van een survey extra vraagopties, zoals matrix-, rating- en monitorvragen.  

De inzet van een survey is vaak gebaseerd op een uitnodiging die linkt naar een webpagina waar de survey op staat.

Je gebruikt de volgende modules:

Modules.jpg

In zeven stappen heb je dit basisproces ingericht in je eigen Spotler-account:

  1. Survey opstellen
  2. Webpagina opstellen
  3. Uitnodiging opstellen
  4. Proces testen
  5. Uitnodiging versturen
  6. Herinnering versturen
  7. Respons bekijken

We gaan er voor het gemak vanuit dat je zelf al de benodigde content, zoals afbeeldingen en tekst, klaar hebt staan.