Nieuwsbrief op maat opstellen

Net zoals bij een ‘gewone’ nieuwsbrief ga je aan de slag met het opstellen van een bericht in de module Berichten. Klik op de button Nieuw bericht. Het opstellen van een 'Nieuwsbrief op maat' verloopt op dezelfde manier als een gewone nieuwsbrief. Hulp nodig? Lees dan het artikel: Introductie Berichten.

Content koppelen aan interesses

Tijdens het opstellen van je nieuwsbrief maak je gebruik van de standaard contentblokken. Voeg voor elk artikel een contentblok toe zoals je gewend bent. Per contentblok kun je vervolgens bepalen of dit optioneel of standaard altijd zichtbaar is. Druk daarvoor op het witte vierkantje aan de linkerkant in de blokbalk.

Optioneelblok.gif

Een pop-up wordt zichtbaar waarin je het contentblok op Optioneel blok zet. Klik vervolgens op Interesses. 

Wanneer je Spotler Automation of Spotler eCommerce hebt, zie je ook de optie Dynamische lijsten. Lees hier meer over in het artikel: Dynamische nieuwsbrief.

Selecteer vervolgens in de pop-up het interesseveld dat bij het contentblok hoort. 

Interessevelden_selecteren.png

Het is mogelijk om meerdere interesses aan een blok te koppelen.

Meerdere_selecties_interesses.gif

Wanneer je op OK hebt geklikt, verschijnt er in de blokbalk een zogenaamde 'target' of 'bullseye' aan de rechterzijde. Het blok zal nu alleen getoond worden aan de lezers met deze interesse. Je ziet in de blokbalk welke interesse is gekoppeld

Vrijopmaakblok_meerdere_interesses.png

Rond de nieuwsbrief verder af zoals je gewend bent en keer vervolgens terug in het overzicht van de berichten in de module Berichten.