Introductie: Nieuwsbrief op maat

Nieuwsbrief_Opmaat_banner.jpg

Hoe relevanter de content van je nieuwsbrief, hoe beter de resultaten. Maar hoever ga je als e-mail marketeer? En wat weet je al van jouw lezer? Om gericht te kunnen mailen, zal je jouw lezer moeten kennen. Maar wat als je net start met e-mail marketing? Het kost tijd om profielen op te bouwen. Laat staan dat al je lezers hun gegevens ook netjes aanvullen. Lastige hindernissen voor een vliegende start, maar het kan gelukkig ook anders!

Stel we draaien het startpunt van profielverrijking om? We zeggen dat elke lezer in eerste instantie geïnteresseerd is in alle informatie. In de loop van de tijd kan hij interesses uitvinken. Zo mist hij in ieder geval geen informatie bij aanvang en kan hij zelf ervaren en bepalen wat niet relevant is. Dit omgekeerde principe van traditionele profielverrijking vormt de basis van een ‘Nieuwsbrief op maat’.

Zo werkt het in Spotler

Met een ‘Nieuwsbrief op maat’ verstuur je een nieuwsbrief met artikelen die gekoppeld zijn aan interesses. Deze artikelen worden afhankelijk van de aan-/uitgevinkte interesses wel of niet getoond bij een lezer. Het is daarbij handig om uit te gaan van een aantal ‘algemene’ artikelen die voor iedereen zichtbaar zijn en vervolgens de op maat artikelen op te nemen. Wanneer je interesses activeert, staat dus automatisch bij elk contact alle interesses aangevinkt. Totdat een contact zijn gegevens wijzigt.

Interesses.jpg

De functie ‘Nieuwsbrief op maat’ is voor alle Spotler-gebruikers beschikbaar. De volgende stappen onderneem je voor een 'Nieuwsbrief op maat".

  1. Interessevelden aanmaken
  2. Nieuwsbrief op maat opstellen
  3. Nieuwsbrief op maat testen
  4. Nieuwsbrief op maat versturen en rapportage bekijken

We gaan er voor het gemak vanuit dat je de benodigde content, zoals afbeeldingen en tekst, al klaar hebt staan en daarnaast dat je weet hoe je een nieuwsbrief moet inplannen. 

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Segmenteren. Als jouw contacten zich aangesproken voelen, openen en klikken ze vaker. Start daarom vandaag nog met segmenteren. Hiermee pas je jouw e-mail communicatie aan op basis van specifieke kenmerken van een contact. Hoe je dat doet, leer je in deze e-course.
> Direct naar de e-course