Nieuwsbrief op maat versturen en rapportage bekijken

De Nieuwsbrief op maat is uitvoerig getest, eventueel aangepast en klaar voor verzending! In deze stap verstuur je de nieuwsbrief in de module Mailings. Dit werkt exact hetzelfde als bij een 'gewone' nieuwsbrief. 

Ga naar de module Mailings en klik op de gele button Nieuwe mailing. Doorloop de stappen zoals je gewend bent bij een 'gewone' nieuwsbrief. 

Doelgroep bepalen

Als het goed is heb je in je nieuwsbrief contentblokken die ongeacht iemand zijn of haar interesse worden getoond. Wanneer iemand dan al zijn/haar interesses heeft uitstaan ontvangt iemand uit je doelgroep wel een gevulde nieuwsbrief. 

De nieuwsbrief stuur je naar je reguliere nieuwsbrief lijst. Op moment van verzending kijkt Spotler welke contentblokken getoond moeten worden aan een contact. 

Rapportage bekijken

De resultaten van de Nieuwsbrief op maat zijn terug te zien in de rapportage in de module Mailings.

Module_Mailings_Rapportage_button.gif

Hoe succesvol was de mailing? Zijn er verbetermogelijkheden voor de volgende keer? Door na elke mailing aandacht te besteden aan de rapportage kun je jouw communicatie continu optimaliseren. 

 

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-courses: Aflevering, Openratio en Klikratio. Volg deze e-courses voor meer verdieping in de mailingstatistieken.

> Direct naar de e-course: Aflevering
> Direct naar de e-course: Openratio
> Direct naar de e-course: Klikratio