Koppelen met WooCommerce versie 3.0 of hoger

De koppelingen tussen je WooCommerce webshop (versie 3.0 of hoger) en je Spotler account verloopt rechtstreeks via de REST API van Spotler. Hiervoor installeer je onze plugin in je WooCommerce webshop.

Onze plugin is de koppeling tussen je WooCommerce webshop en je Spotler account. Het voordeel is dat de data bij Spotler blijft en niet wordt verwerkt via een derde partij.

De koppeling werkt als volgt:

schema.png

De Spotler Connector voor WooCommerce haalt data op uit jouw WooCommerce webshop en zet deze gegevens vervolgens door naar je Spotler account. Periodiek worden permissie wijzigingen uit Spotler opgehaald en doorgezet naar jouw WooCommerce webshop. Zo blijven alle systemen qua nieuwsbrief permissies up-to-date. Voor de overige contactgegevens is je WooCommerce webshop altijd leidend. 

Voorwaarden om succesvol te koppelen

Er zijn een aantal voorwaarden om je WooCommerce webshop met Spotler te koppelen

  • Je draait WordPress 4.9.0 of hoger
  • Je draait WooCommerce 3.0 of hoger
  • Je hebt de plugin ‘WooSpotler’ van no.dots geïnstalleerd. no.dots levert hier indien gewenst een implementatiehandleiding voor aan.
  • Elke WooCommerce webshop wordt gekoppeld aan Spotler met één WooSpotler licentie. Wil je meerdere shops koppelen, of heb je een multistore omgeving dan heb je voor elke shop een licentie nodig.
  • Van Spotler naar WooCommerce worden alleen nieuwsbrief uitschrijvingen teruggegeven.

Opmerkingen

  • 'WooSpotler' koppelt de standaardvelden van Spotler aan de relevante velden in WooCommerce. WooCommerce bevat niet standaard alle velden die Spotler bevat en dus kun je in WooSpotler de velden handmatig aanpassen. Zo kun je indien je webshop gebruikt maakt van extra velden deze ook aan Spotler koppelen.
  • Configurabele producten worden als "simpele" producten behandeld. Dat betekent wanneer je bijvoorbeeld dekbedden verkoopt, die er in verschillende maten beschikbaar zijn,  de goedkoopste variant wordt getoond.  De goedkoopste producten worden naar Spotler verstuurd, ook als de reguliere prijs van een configuratie lager is dan de sale prijs van een andere configuratie.
  • WooSpotler biedt de mogelijkheid om een aangevinkte checkbox “Inschrijven voor nieuwsbrief” te tonen in de checkout. De tekst bij deze checkbox is zelf aan te passen. Er is geen garantie dat de nieuwsbrief permissies werken wanneer je een ander permissieveld dan die van WooSpotler gebruikt. 
  • Wanneer je WordPress of de WooCommerce plugin update of andere plugins installeert kan dat effect hebben op de koppeling met Spotler. We adviseren daarom om dit altijd eerst veilig te testen op een testomgeving.