Survey opstellen

In de eerste stap gaan we aan de slag met de survey. De module Surveys is dé plek in Spotler waar je surveys aanmaakt en beheert. 

Een Spotler-survey is een losstaand onderdeel dat geplaatst wordt op een webpagina. Het plaatsen van een survey op een webpagina gaan we in de volgende stap doen. Je kan het vergelijken met een afbeelding in de module Afbeeldingen die je klaarzet om in een e-mail bericht of op een webpagina te plaatsen. De vormgeving van de survey wordt bepaald door de webpagina waarop je het plaatst. 

Het aanmaken van een nieuwe survey

In het overzicht van de module Surveys start je een nieuwe survey door op de gele button Nieuwe survey te klikken. In dit stappenplan gaan we uit van een klanttevredenheidsonderzoek naar aanleiding van een training. Wil je in detail alles weten van de module Surveys? Begin dan met het lezen van de introductie Surveys.

Stap 1 - Eigenschappen

Je begint met het aangeven van de eigenschappen van de survey. 

Module_Surveys_Stappenplan1.png

  • Geef een naam aan je survey die de lading dekt. Bijvoorbeeld: Survey Producttraining. De naam van je survey is alleen voor intern gebruik.
  • Bij beschrijving kun je omschrijven van de survey inhoudt. Maar je kan deze ook leeg houden als de naam van de survey al de lading dekt. 
  • Geef bij Type aan dat het gaat om type Normaal. De gegevens van de respondent worden opgeslagen in de survey en niet in Spotler. We kiezen niet voor type Aanmeld, want de contacten zijn al bekend aangezien ze hebben deelgenomen aan de training. Daarnaast hoeven ook niet de gegevens in het profiel van een contact gewijzigd te worden.
  • Bij Invullen mag door kiezen we in dit stappenplan voor Alleen genodigden. We willen namelijk alleen de survey laten invullen door contacten die de producttraining hebben gevolgd. 
  • Laat de Anti-bot beveiliging op Ja staan. Zodat standaard je survey is beveiligd tegen spam-bots.

Stap 2 - Survey

In stap 2 stel je de survey op. Klik op de button Bewerken.

Module_Surveys_Stappenplan2.png

Aan de linkerkant zie je de opties die je op het canvas van je survey kunt verslepen. 

Draganddrop_Form.gif

Vragen kunnen over meerdere pagina’s verdeeld worden en geavanceerde functies als vragen verbergen/tonen en de skip-functie staan tot je beschikking. Alle details over de Survey Editor worden uitvoerig behandeld in het artikel: Editors Survey.

Klanttevredenheidsmonitor

De klanttevredenheidsmonitor is een doorlopend proces. Klanten worden 1 op 1 uitgenodigd om de survey in te vullen en zo groeit het aantal reacties. Je kunt de rapportage van de survey bekijken door met regelmaat in te loggen in Spotler. Maar handiger is om deze maandelijks in je inbox te ontvangen. Hiervoor is de Monitorvraag in te zetten.  Wil je direct op de hoogte zijn wanneer iemand ontevreden is? Dan is dit ook in te stellen bij de Monitorvraag.

Sleep de Monitorvraag van de Editor-opties naar het canvas.

Module_Surveys_Monitorvraag_slepen.png

Je ziet vervolgens een Rapportcijfer vraag. Deze kun je bewerken door dubbel te klikken.

Om de Monitorvraag in te stellen klik je met één muisklik op het hartje aan de linkerkant van het blok.

Module_Surveys_Monitorvraag_canvas.png

Vervolgens verschijnt er een pop-up. Hier vul je de naam in van de Monitorvraag en naar welk e-mailadres maandelijks een rapportage gestuurd moet worden. 

Module_Survey_pop-up.png

Wil je ook instellen dat bij een laag cijfer direct een notificatie gestuurd wordt? Kies dan bij optie 2 voor Ja stuur een notificatie per e-mail.

Je ziet extra opties verschijnen waar je aangeeft onder welk cijfer een notificatie gestuurd moet worden en je vult hierbij het e-mailadres is die de notificatie moet ontvangen.

Module_Survey_pop-up_Lagercijfer.png

Klik vervolgens op Ok.

Helemaal tevreden over de survey? Klik op de button Editor sluiten en vervolgens op Opslaan & Volgende. 

Stap 3 - Verwerking

In het laatste scherm van de survey stel je in welke gegevens (extra) opgeslagen worden en of er data doorgestuurd wordt naar een extern systeem. Daarnaast heb je de mogelijkheid om tags en scores toe te voegen. Je leest hier meer over in het artikel: Tagging en scoring toekennen in formulieren en surveys.

Stap3_KTO.png

Gegevensopslag

Wil je alleen de surveygegevens opslaan? Of ook aanvullende contactgegevens? Wanneer je de laatste optie aangeeft worden gegevens van respondenten die al in je Spotler-account bekend zijn aangevuld. Dit is ook zichtbaar in de export van de reacties op je survey.

Doorsturen

In sommige gevallen is het wenselijk om gegevens door te zetten naar een extern systeem. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je de verwerking van de data buiten Spotler wilt doen. Je geeft bij de POST-request instellingen meer specifieke instellingen voor het doorsturen. 

Klik op Opslaan & afronden na eventuele instellingen te hebben gewijzigd. De survey met de bijbehorende instellingen worden opgeslagen.