Interessevelden aanmaken

We gaan er even vanuit dat je al vaker een ‘gewone’ nieuwsbrief hebt verzonden vanuit Spotler.  Dat betekent dat je dynamische lijsten in de module Lijsten al klaar staan waarbij contacten een permissie hebben gegeven voor de nieuwsbrief (Nog geen dynamische lijst? Lees dan hier een uitleg.) Voor 'Nieuwsbrief op maat' zijn bij ieder contact extra interessevelden nodig, deze maak je aan bij de instellingen. Hoe dat werkt lees je hieronder.

Interessevelden aanmaken

Open het profielmenu linksonder en open de Instellingen. Klik vervolgens rechtsboven op de tab Instellingen. Aan de linkerkant verschijnen de opties Voorkeuren en Databasevelden

Instellingen_overzicht.png

Klik op Databasevelden. Je ziet hier een overzicht van alle databasevelden die je in je Spotler-account tot je beschikking hebt. Scroll naar het veld Interesses. Vervolgens beweeg je je muis over het veld en open je het dropdown-menu. Klik op Lijst items.

Lijst_items.png

Er opens een pop-up venster waar je interessevelden kunt aanmaken.

Lijst_items_pop-up.png

Klik op de button Item toevoegen. Er verschijnt een veld waar je de naam van de interesse invoert. Vervolgens klik je op het vinkje achter het veld of op Enter om het interesseveld toe te voegen. 

Interesse_toevoegen.png

Wil je meer interesses toevoegen, dan klik je weer op de button Item toevoegen. Voeg het aantal gewenste interesses toe.

Nieuw_item_toevoegen.png

Wil je een interesse aanpassen of verwijderen? Gebruik dan het dropdown-menu bij de interesse.

Interesse_wijzigen.png

Een aangemaakt interesseveld wordt toegevoegd bij elk contact in je Spotler-account én aangevinkt:

Interesses_Contactkaart.png

Wat zijn handige interessevelden?

Wanneer je een indeling bedenkt voor je interessevelden is het handig om jezelf de volgende twee vragen te stellen: waar zou een lezen mogelijk niet in geïnteresseerd zijn? En welke content moet altijd getoond worden? 

Stel je verstuurt als webbureau een nieuwsbrief met content over je zakelijke diensten. Deze content is in te delen in de onderwerpen ‘websites’, ‘e-mail marketing’, ‘social media’ en ‘online adverteren’. Het bouwen van websites is je core business en bijna al je klanten zijn daarvoor bij jou terechtgekomen. Het is dan aan te raden om alleen de laatste drie onderwerpen als interesses op te geven voor een 'Nieuwsbrief op maat'. De content over ‘websites’ is algemeen en altijd zichtbaar in je nieuwsbrief. Eronder plaats je de content met de specifiekere interesses die soms wel en soms niet worden getoond.

Interessevelden beheren

Je lezers hebben zelf de controle over hun eigen interessevelden. Via een profiel wijzigen formulier zijn vinkjes aan of uit te zetten. Dit formulier is een standaard functionaliteit van je nieuwsbrief en kun je ook in bijvoorbeeld je welkomstcampagne verwerken. Bij een nieuwe inschrijving voor je nieuwsbrief is het dan gelijk mogelijk om interesses op te geven.