Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?

Voor het aanmaken van een nieuwe gebruiker dient zowel de eigenaar van het Spotler-account als de nieuwe gebruiker een handeling te doen:

Stap 1 - Aanmaken nieuwe gebruiker

Wanneer je de rol van Eigenaar hebt in je Spotler-account kun je nieuwe gebruikers aanmaken. Dit doe je in het gebruikersbeheer bij Instellingen -> Account & Facturatie -> Gebruikers (onder het kopje Toegang). 

Nieuwegebruiker.png

Klik op de button Nieuwe gebruiker er verschijnt een pop-up venster om gegevens in te vullen.

Gebruiker_toevoegen.png

Stap 2 - Activeren nieuwe gebruiker

De activatiegegevens worden per e-mail naar de nieuwe gebruiker gestuurd. Is deze e-mail na een paar minuten niet binnen? Controleer of er geen typefouten in het e-mailadres zitten en check of de e-mail niet per ongeluk in de spambox terecht is gekomen.

Activeren1.png

Klik op de button in de e-mail. Je komt op onderstaand scherm.

Activatielink verlopen?

Krijg je een melding dat de activatielink is verlopen? Vraag de eigenaar van het account deze opnieuw te versturen. Dit kan deze eigenaar via Instellingen > Account & Facturatie > Gebruikers (onder Toegang).

Activeren3.png

Indien Single Sign-On in jouw account geactiveerd is zie je een extra optie en volg je een alternatief stappenplan. Ook kan dit vanuit jouw organisatie afgedwongen zijn.

Als je enkel bovenstaand scherm ziet klik je door.

Activeren4.png

Let op: dit is de enige keer dat je jouw gebruikersnaam te zien krijgt. Sla deze, samen met het wachtwoord, op in een veilige plek zoals een wachtwoordmanager.

Sla je wachtwoord op en je gebruiker is geactiveerd. 

Indien Twee-staps-verificatie in jouw account is geactiveerd, volgen er nog aanvullende stappen.

Interessante links