Data sync (eCommerce)

Spotler eCommerce is in te zetten in combinatie met een webwinkel. Je webwinkel wordt dan gekoppeld met je Spotler-account. Dit betekent dat alle contacten, producten en bestellingen vanuit je webwinkel in Spotler terecht komen.

Producten en bestellingen vind je terug bij Instellingen onder de tab Integraties. Aan de linkerkant zie je de kop Data sync. De data sync heeft in Spotler als enige functie je inzicht geven in de gesynchroniseerde producten en bestellingen. Deze data wordt vervolgens gebruikt in andere modules. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe dynamische lijst maakt in de module Lijsten, dan kun je dit doen op basis van bestel gegevens. Ga je aan de slag met een productnieuwsbrief? Dan selecteer je eenvoudig producten uit je webwinkel voor in je nieuwsbrief.

Producten

Klik op Producten onder het kopje Data sync. Je komt in een overzicht terecht van producten. Dit is de plek waar de producten uit je webwinkel in Spotler worden opgeslagen.

Producten_Datasync_HC.png

De producten die hier opgeslagen zijn, zijn ook beschikbaar in de module Berichten. Ga je aan de slag met een productnieuwsbrief? Dan selecteer je eenvoudig producten uit je webwinkel voor in je nieuwsbrief.

In het overzicht van de producten heb je de mogelijkheid om een product te sorteren, te zoeken en te bekijken. Het sorteren doe je in de tabel met de pijltjes achter de kolomnamen. Met de invoervelden bovenaan de kolommen kun je producten zoeken. Wil je een product bekijken? Klik dan dubbel op het product en er opent een preview venster. Aan de linkerkant zie je de eigenschappen van het product.

Producten_previewpng.png

Bestellingen

Naast producten worden er in Spotler eCommerce ook bestellingen gesynchroniseerd. Klik op Bestellingen onder het kopje Data sync. 

Bestellingen_Datasync.jpg

De bestellingen die hier opgeslagen zijn, zijn ook beschikbaar in de module Lijsten. Wanneer je een nieuwe doelgroep maakt, kun je dat bijvoorbeeld doen aan de hand van gekochte producten, omzet of bestelmoment. 

In het overzicht van de bestellingen heb je de mogelijkheid om te sorteren of te zoeken. Het sorteren doe je in de tabel met de pijltjes achter de kolomnamen. Met de invoervelden bovenaan de kolommen kun je bestellingen zoeken.