Hoe check je de mobiele weergave van een bericht?

In Spotler kun je heel eenvoudig verschillende weergaves van je bericht bekijken. Zo ook de mobiele weergave. Dit kan op diverse manieren:

Preview in de berichten editor

Wanneer je in de berichten editor aan het werken bent aan een mailing, kun je een voorbeeld van het bericht inzien. Klik hiervoor op het preview-icoon in de balk bovenin. 
Preview icoontje.png

Het voorbeeldvenster ziet er als volgt uit. Hier kun je de weergave zien voor desktop, mobiel of tablet.Preview - editor.gif

Bewerken voor mobiele apparaten

In de berichten editor kun je tevens direct aparte bewerkingen maken voor mobiele apparaten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld tekstgrootte en padding. Houd rekening dat het vooral om stijlwijzigingen gaat en niet om inhoud. Inhoud van tekst of andere content zal ook veranderen op desktop. Klik hiervoor op het mobiel-icoon rechtsboven in de editor.
switchen naar mobiel.png

 Het hele bericht verandert nu direct in een mobiele weergave, waarin diverse instellingen in de editor aan te passen zijn om je bericht optimaal te maken voor mobiele apparaten.
Bewerken mobiel.gif

Vanuit het berichten overzicht

Klik in het berichten overzicht op het dropdown-menu en bekijken of dubbel klik op het bericht.
mceclip0.png

Er opent een voorbeeldvenster. Bekijk de weergave van de desktop, mobiel en tablet door op één van de opties onder weergave te klikken.
Bericht_mobieleweergave.gif

Check bij de mobiele weergave of de artikelblokken netjes onder elkaar schuiven, woorden netjes worden afgebroken en afbeeldingen aanpassen aan het formaat van mobiel. Er moet geen horizontale scrollbalk ontstaan. Als dit wel gebeurt dan heeft de afbeelding niet de juiste responsive code of is een woord te lang. Neem contact op met Support wanneer dit het geval is.