Hoe voeg ik een reply-adres toe?

Wanneer je een nieuw of een extra reply-adres wilt toevoegen ga je naar de instellingen van je account. Onder de tab Veiligheid bij het kopje Deliverability heb je een overzicht van reply-adressen. Hier heb je de mogelijkheid om een nieuw reply-adres toe te voegen. 

Instellingen_Veiligheid_Replyadres.png

Klik op de button Nieuw reply-adres om een reply-adres toe te voegen. Er verschijnt een pop-up. Voer je reply-adres in en klik op Ok

Instellingen_Veiligheid_Replyadres_popup.png

Het nieuwe reply-adres wordt zichtbaar in het overzicht.

Instellingen_Veiligheid_Replyadres_activiteit.png

Het reply-adres is nog niet meteen geactiveerd, dit zie je aan het rode bolletje. Er wordt een e-mail gestuurd naar het aangevraagde reply-adres. Dit i.v.m. veiligheid, zodat niet elk willekeurig persoon of bedrijf vanuit jouw reply-adres mails kan verzenden vanuit Spotler. Bevestig in de e-mail het nieuwe reply-adres en de status veranderd in geactiveerd. 

 

Volgorde van reply-adressen aanpassen

Wanneer je meerdere reply-adressen hebt, dan wordt het bovenste reply-adres als standaard gebruikt bij het aanmaken van een bericht. Is het bovenste reply-adres niet het adres wat je het meeste gebruikt? Dan is het handig om de volgorde van de reply-adressen aan te passen. Open het menu met je rechtermuis om het reply-adres te verplaatsen.


mceclip0.png

Volgende stap: stel DMARC in

De reply-adressen zijn ingesteld. De volgende stap is om DMARC in te stellen. DMARC is een techniek die het verzendadres en de verzendende server (platform waar de mail vanaf verzonden wordt) valideert. Daarmee toon je aan dat je mailings geen phishing mails zijn. Het verkleint de SPAM-score van je mailings aangezien e-mail servers steeds meer verwachten dat je mails goed beveiligd zijn. Dit komt dus je aflevering ten goede. 

Ga naar de handleiding om DMARC in te stellen.