Databasevelden

Extra databasevelden nodig in je account, omdat je meer gegevens wilt verzamelen via een formulier? Of wil je databasevelden wijzen? Als eigenaar van een account heb jij een overzicht van de databasevelden en kun je deze toevoegen en bewerken

Overzicht

Het overzicht van je databasevelden zie je bij accountinstellingen onder de tab Instellingen. Klik aan de linkerkant op Velden (onder het kopje database). Rechts zie je een overzicht van al je databasevelden.

Accountinstellingen_Instellingen_veldenl.png

Databasevelden toevoegen

Als je bij het overzicht naar beneden scrollt kom je profielvelden tegen (Profiel 1, Profiel 2, Profiel 3, etc.). Een profielveld is een veld die je kunt inzetten op formulieren om gegevens van je contacten te verrijken. Een kenmerk van een profielveld is dat deze vrij is te vullen door een respondent.  Een voorbeeld hiervan is "Bedrijfsnaam" of "Woonplaats".

De profielvelden staan standaard op onzichtbaar. Dit zie je aan het oog-icoon wat doorgestreept is. Heb je de rol van Eigenaar dan kun je een profielveld aanpassen en op deze manier databasevelden toevoegen. Beweeg je muis over de regel van een profielveld en je hebt de optie om het dropdown-menu te openen. Of gebruik je rechtermuisklik. 

Accountinstellingen_Instellingen_velden_profiel.png

 

Er zijn twee opties in het dropdown-menu:

  • Zichtbaarheid wijzigen
  • Naam wijzigen

Zichtbaarheid wijzigen
Standaard is het profielveld niet zichtbaar. Met deze optie activeer je het profielveld en is het profielveld inzetbaar bij formulieren en surveys.

Je sleept een standaard tekstveld in je formulier en vervolgens koppel je deze met het koppel icoon (paperclip) aan het gewenste databaseveld. Op deze manier worden de antwoorden van het formulier in de database worden opgeslagen of gewijzigd (mogelijk bij formulieren type aanmeld en profiel wijzigen).

Module_Formulieren_Editor_paperclip.png 

Klik op de paperclip en een pop-upscherm verschijnt. Via dit scherm kun je vragen koppelen aan een databaseveld. Staat de status nog op onzichtbaar? Dan is het veld niet te selecteren in het pop-up scherm. Wijzig dan de zichtbaarheid van het veld bij de accountinstellingen.

Naam wijzigen
Geef met deze optie het profielveld een herkenbare naam.

Databasevelden bewerken

Naast dat je als Eigenaar databasevelden kunt toevoegen en namen van databasevelden kunt wijzen, heb je ook de mogelijkheid om de inhoud (antwoordopties) van lijstvelden aan te passen. Een type lijst veld is een veld waar de antwoordopties vooraf gedefinieerd zijn. Een contact kan dus meerdere vinkjes aan hebben staan bij dit type veld. Een voorbeeld van een lijstveld is "Interesses". Iemand kan zowel geinteresseerd zijn in tuinmeubelen en geinteresseerd zijn in tuinplanten. Een contact heeft dan een vinkje staan bij meerdere interesses.

Om de antwoordopties van een lijstveld te wijzigen, beweeg je je muis over de regel van het veld. Er verschijnt een dropdown-menu met de optie Lijst items

Accountinstellingen_Instellingen_velden_interesses.png

De volgende pop-up verschijnt wanneer je hier op klikt. 

Accountinstellingen_Instellingen_velden_interesses_antwoordopties.png

In de pop-up kun je:

  • Naam wijzigen: verander de naam van de antwoordoptie
  • Verwijderen: verwijder een antwoordoptie
  • Item toevoegen: voeg nieuwe antwoordopties toe