Introductie: Loyaliteitscampagne

Loyaliteit_banner.jpg

Marketeers hebben vaak meer oog voor welkomst- en verjaardagscampagnes en minder voor loyaliteitscampagnes. Toch loont het om aandacht en energie te stoppen in het opzetten van loyaliteitscampagnes. Je bestaande klanten zijn immers kostbaar en van essentieel belang voor de continuïteit van je bedrijf. Zij zorgen er namelijk voor dat je bedrijf succesvol is door klant te blijven, met mond-tot-mond reclame en door misschien zelfs als ‘brand ambassador’ op te treden.

Een loyaliteitscampagne maakt het mogelijk om met relatief weinig inspanning toch extra aandacht te geven aan bestaande klanten. Door net die ene stap verder te gaan, zorg je voor waardering en verleng je je klantrelatie. En een leuke bijkomstigheid: dit type e-mail scoort opvallend hoog in termen van open/doorklik ratio’s en is een bewezen concept op brandingsgebied.

Zo werkt het in Spotler

Als dank voor zijn loyaliteit ontvangt een klant na X-periode klant te zijn geweest automatisch een e-mail met een cadeautje. In basis ziet de campagne er als volgt uit:

toepassing-loyaliteit-schema.png

Bovenstaande loyaliteitscampagne noemen we niet voor niets ‘basis’. Voel je vooral vrij om er een variatie op te maken! Denk bijvoorbeeld aan meerdere verzendmomenten met een opbouw in de cadeaus. Wanneer iemand zijn 5 jarige jubileum viert, wil je er wellicht een extra feestje van maken.

Je doorloopt een aantal stappen in Spotler. Denk hierbij aan het bewerken van het campagnebericht, het activeren van een campagne en de campagne testen. Je gebruikt de volgende modules:

mceclip0.png

In 5 stappen heb je de basiscampagne werkend in je eigen Spotler-account:

  1. Doelgroep loyaliteitscampagne voorbereiden
  2. Loyaliteitscampagnebericht opstellen
  3. Loyaliteitscampagne inrichten
  4. Loyaliteitscampagne testen
  5. Rapportage loyaliteitscampagne bekijken

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Starten met e-mail marketing automation. In deze e-course vertellen we je meer over campagnes inclusief voorbeelden.
> Direct naar de e-course