Loyaliteitscampagnebericht opstellen

Het belangrijkste onderdeel van de loyaliteitscampagne is het bijbehorende bericht. Een persoonlijke e-mailbericht die je in Spotler opstelt in de module Berichten. Dit is de plek waar je berichten aanmaakt, wijzigt en beheert.

Alle berichten die je opneemt in een campagne, verplaatst Spotler automatisch van de module Berichten naar Campagneberichten. Dit ter bescherming van de berichten, zodat ze niet per ongeluk worden verwijderd.

Met de ‘Drag and drop editor’ kun je gemakkelijk je bericht opstellen. Meer weten over berichten? Bekijk de omschrijving van de module Berichten en leer meer over de editor. Bekijk ook nog onderstaande tips als je aan de slag gaat met het opstellen van het bericht.

7 tips voor de loyaliteitsmail

1. Persoonlijke aanhef

Een loyaliteitsmail is een persoonlijk bericht waarmee je de relatie met de klant wilt benadrukken. Met elementen als een aanhef, afsluiting en misschien een persoonlijke aanbieding of korting zet je gelijk de toon en laat je zien dat je deze klantrelatie waardeert. Functies als personalisatie kunnen je hierbij helpen. Zo voeg je een persoonlijke aanhef in de onderwerpregel toe door op het {p}-icoon te drukken.

2. Persoonlijke content

Foto’s van je medewerkers en een persoonlijke videoboodschap doen het natuurlijk goed. Laat daarbij de content (visuals, tekst, cadeautje, etc.) perfect aansluiten op je doelgroep. Functies zoals dynamische content, nieuwsbrief op maat en/of doelgroepfilters in de campagnestappen kunnen je hierbij helpen. Lees hiervoor meer over het opstellen van een dynamische nieuwsbrief.

3. Het cadeau

Bied de klant een cadeau aan dat speciaal en exclusief voor hem als trouwe klant is. Pas op voor het ‘sigaar uit eigen doos’-effect. Een korting van € 5,- bij een minimale besteding van € 200,- komt niet echt als een cadeau over. Betere cadeau-ideeën zijn:

  • gratis in de vorm van white papers/ video's/ workshops/ advies
  • een x procent korting
  • gratis accessoire of gadget
  • exclusieve toegang tot een klantendag of ander evenement

4. Benadruk de reden

Vertel je klanten altijd waarom ze een cadeau krijgen. Denk aan redenen als:

  • Eerste keer winkelen
  • Viering jubileum
  • Het aandragen van nieuwe klanten
  • Het aandragen van nieuwe klanten
  • De zoveelste aankoop of orderbedrag

5. Contactgegevens

Laat altijd zien dat je binnen de e-mail relatie open staat voor dialoog en servicegericht bent. Vermeld daarom altijd je contactgegevens zodat je altijd eenvoudig te bereiken bent. Een klanttevredenheidssurvey kan ook een leuke toevoeging zijn. Lees meer over surveys.

6. Servicelinks

Neem in je bericht altijd een afmeldlink en bij voorkeur ook profiel wijzigen link op. Mochten de interesses van de lezer zijn veranderd, dan kan hij/zij eenvoudig wijzigingen aanbrengen of zichzelf afmelden. Hiermee voorkom je een negatieve ervaring en bouw je een echt geïnteresseerde doelgroep op.

7. Testen

Een voordeel van een automatische campagne is dat je er weinig omkijken naar hebt. We raden alleen wel aan om zo nu en dan de statistieken onder de loep te nemen. Valt er nog iets te verbeteren voor meer conversie? Een test op basis van de onderwerpregel, afbeelding of variatie in de button biedt aanknopingspunten voor verdere optimalisatie. Daarnaast kan een test met het type cadeau ook interessant zijn. Je kunt daarbij ook gebruik maken van dynamische content en zo bijvoorbeeld je meest trouwe klanten een grotere korting geven. 

Meerdere varianten van de win-back e-mail maak je eenvoudig door een kopie te maken en in stap 2 dit bericht(en) toe te voegen aan de campagne. Door gebruik te maken van doelgroepfilters in de campagne zorg je ervoor dat het juiste bericht bij de juiste doelgroep terecht komt.

Is het bericht helemaal naar wens? Test het dan ook even naar jezelf of collega’s.

Berichtenstatus veranderen

Zijn de berichten helemaal naar wens en heb je ze uitvoerig getest? Verander dan de status naar Definitief.

mceclip0.png