Bericht profielverrijking opstellen

De lijst staat klaar voor de profielverrijkingsactie. Tijd om het bericht op te stellen voor de profielverrijkingsactie. Net zoals bij een ‘gewone’ nieuwsbrief ga je daarvoor aan de slag in de module Berichten. Klik in het Overzicht van de module Berichten op Nieuw bericht en vervolgens op Nieuw bericht v2.

Hulp nodig bij het aanmaken van een bericht? Lees dan de omschrijving Nieuw bericht.

Hoe zijn gegevens aan te vullen?

Je lezer is getriggerd door je bericht en wilt graag zijn/haar gegevens aanvullen. Hoe kun je dat het makkelijkste regelen? Er zijn twee opties: 

  1. Link naar een profielwijzigenpagina
  2. Profielverrijking door middel van kliks

 

1. Link naar een profielwijzigenpagina

Met een opvallende knop kun je linken naar de profielwijzigenpagina van je nieuwsbrief. Zo kan een lezer eenvoudig  gegevens aanvullen. Hieronder een voorbeeld van deze optie met de footer link "Even voorstellen".

mceclip0.png

Link toevoegen

Voeg een link toe aan je button of tekst. Kies hierbij voor Link naar landingspagina in Spotler.
Link_naar_LP.png
Selecteer vervolgens de profielwijzigenpagina uit de module Webpagina's. 

Neem een kijkje op onze Pinterest pagina om inspiratie op te doen voor een profielverrijkings e-mail.

2. Profielverrijking door middel van kliks

Een net wat effectievere oplossing is het direct opgeven van een voorkeur in de mail zelf. Een lezer kan dan in je mail al aangeven wat van toepassing is. Hiermee bespaar je de lezer een klik en daardoor is de kans op respons nog groter. Deze optie is met name handig bij het opvragen van interesses.

Hieronder een voorbeeld waarin de lezer zijn voorkeurssteden kan opgeven door op een afbeelding te klikken. Door de klik wordt er onderwater in de database bij de lezer de voorkeur aangevinkt. De lezer komt op een bedankpagina terecht met een bevestiging van zijn voorkeur. 

mceclip3.png

Hoe je dit zelf voor elkaar krijgt? Bewerk je bericht in de module Berichten en link de betreffende button/afbeelding/tekst naar een bedankpagina door op het 'link'-icoon  te drukken. Kies voor Externe link met tracking.

Bedankpagina.png

De bedankpagina heb je van te voren aangemaakt in de module Webpagina’s of aangemaakt binnen je website. Klik vervolgens op de tab Wijzig profiel.
Wijzig Profiel_Ja.png
Je kunt zowel een databaseveld aanpassen qua interesse bij een contact als een tag toevoegen. Heb je de module Automations tot je beschikking? Dan is het handig om een tag te gebruiken. Een tag kan namelijk een automatische campagne triggeren. 

Databaseveld

Selecteer het databaseveld wat je wilt wijzigen.
Antwerpen.png

Het schuifje bij Aan gebruik je om aan te geven of het vinkje wel aangevinkt moet worden of juist uitgezet. 

Tag

Door het meegeven van een tag is het mogelijk om op basis daarvan een automatische follow-up campagne in te richten.

Tag_Antwerpen.png

Zo doe je dat voor elke afbeelding/tekst/button die je aan een interesse wilt koppelen. Inspiratie nodig voor een profielverrijkingsactiemail? Ga dan naar onze Pinterest pagina.

Overige tips voor het bericht

Tijdens het opstellen van het bericht voor de profielverrijkingactie kun je aan het volgende denken:

Duidelijke CTA

Plaats een duidelijke ‘Call To Action’ (CTA) voor het aanvullen van het profiel. Een grafische knop met een opvallende kleur werkt vaak beter dan een tekstlink. Beperk je niet tot het linken van één element. Dus niet alleen de CTA, maar ook koppen, tekstlinkjes, afbeeldingen, etc. Meerdere wegen kunnen naar Rome leiden. 

Kies één boodschap

Leg de focus van het bericht op het verzamelen van een specifiek gegeven. Dit zal effectiever zijn dan wanneer je jouw lezer het hemd van het lijf vraagt met het verzoek zijn complete profiel aan te vullen. Vraag bijvoorbeeld alleen om een geboortedatum of alleen interesses.

Stimulans: geef een reden

Geef een reden waarom iemand zijn/haar gegevens zou moeten aanvullen. Dit kan zijn “ontvang voortaan een cadeautje op je verjaardag” voor het aanvullen van een geboortedatum. “Aanbiedingen op maat” of “als eerste op de hoogte van nieuws dat je interesseert” bij het uitvragen van interesses.

Privacy

Om de lezer (meer) vertrouwen te geven in jou als afzender is het aan te raden om te vermelden wat er met zijn/haar gegevens gebeurt.

Persoonlijke elementen

Je wilt iemand beter leren kennen en de relatie met de lezer verder op-/uitbouwen. Met elementen zoals een aanhef, dankbetuiging, vriendelijke groet van de accountmanager en misschien een  persoonlijke aanbieding of korting zet je gelijk de toon. Zo laat je zien dat je de e-mail relatie waardeert en wek je nog meer vertrouwen. Functies zoals personalisatie en/of dynamische content kunnen hierbij helpen.

Contactgegevens

Laat altijd zien dat je binnen de e-mail relatie open staat voor een dialoog en servicegericht bent. Vermeld daarom je contactgegevens zodat je eenvoudig te bereiken bent.