Introductie: Profielverrijking

Profielverrijking_banner.jpg

Hoe relevanter de content van je nieuwsbrief, hoe beter de resultaten. Segmentatie, dynamische content en personalisatie zijn Spotler-functies die hierbij helpen. Termen als ‘Big data’, ‘databasemarketing’ en ‘vullingsgraad’ hebben hier ook mee te maken. Maar laten we bij het begin beginnen: Hoe goed ken je jouw lezers eigenlijk?

Om relevant te mailen, heb je informatie over je lezers nodig. Er zijn verschillende mogelijkheden om deze informatie aan te vullen. Zo kun je (klik)gedrag vastleggen, koppelingen maken met andere systemen en het lezers zelf vragen. Dit laatste is het uitgangspunt van deze toepassing: een speciale mailing waarin we de lezer vragen zijn profiel aan te vullen.

Aan de slag 

Het maken van een profielverrijkingsactie in Spotler werkt functioneel nagenoeg hetzelfde als het versturen van een ‘gewone’ nieuwsbrief. Voor de profielverrijkingsactie heb je de volgende modules nodig:

Modules_profielverrijkingsactie.jpg

Je doorloopt de volgende stappen om de profielverrijkingsactiemail te sturen:

  1. Database en doelgroep voorbereiden
  2. Bericht opstellen
  3. Bericht testen
  4. Bericht versturen
  5. Rapportage bekijken
Marlies_bordomhoog_lightbulb.png Profielverrijking binnen je e-mail marketingprocessen
Het is sowieso aan te raden om naast een speciale actie profielverrijking binnen je e-mail marketingprocessen te verweven. Data verzamelen wordt dan een continu proces. Denk bijvoorbeeld aan een welkomstcampagne met een vraag over interesses of een profielblokje als standaard onderdeel van je nieuwsbrief.

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Segmenteren. Als jouw contacten zich aangesproken voelen, openen en klikken ze vaker. Start daarom vandaag nog met segmenteren. Hiermee pas je jouw e-mail communicatie aan op basis van specifieke kenmerken van een contact. Hoe je dat doet, leer je in deze e-course.
> Direct naar de e-course