Rapportage profielverrijking bekijken

Hoeveel contacten hebben hun profiel aangevuld? Om deze vraag te beantwoorden kan je wederom een analyse doen van de vullingsgraad in de module Lijsten, maar ook rapportages bekijken. Waar je het beste een antwoord kunt vinden is afhankelijk van de gekozen oplossing. Met de profielverrijkingsactie heb je jouw lezer op een van de volgende twee manieren gegevens laten aanvullen:

  1. Link naar een profielwijzigenpagina
  2. Profielverrijking d.m.v. kliks

Voor optie 1 is de rapportage van je profielwijzigenformulier interessant. Heb je door middel van kliks interesses opgevraagd (optie 2)? Dan zijn de resultaten in de mailingrapportage van de module Mailings te bekijken. De rapportage in de module Mailings is overigens sowieso interessant om te bekijken voor eventuele verbeteringen van mailings in de toekomst.

1. Vullingsgraad analyseren

In stap 1 van dit stappenplan heb je een doelgroepfilter gemaakt in de module Lijsten. Na het versturen van de profielverrijkingsactie zijn het aantal contacten als het goed is geslonken. In dit filter is namelijk een uitsluiting opgenomen van alle contacten die wel al gegevens hebben ingevuld. Met deze informatie heb je de vullingsgraad kunnen berekenen. Door nu nogmaals deze vullingsgraad uit te rekenen zie je precies hoeveel % van je lezers op dit moment zijn gegevens heeft aangevuld n.a.v. de actie.

2. Formulierrapportage bekijken 

Het totaal van reacties is in de rapportage van een formulier te bekijken. Klik in het dropdown-menu achter het formulier op Rapportage. Een nieuw scherm wordt geopend waarin de rapportage van het formulier beschikbaar is:

mceclip0.png

Meer over formulierrapportages lees je in de modulebeschrijving Rapportage formulieren.

 

Mailingrapportage bekijken 

Van elke verzonden mailing is een uitgebreide rapportage beschikbaar in Spotler. Open de rapportage door te klikken op Rapportage in het dropdown-menu achter de desbetreffende mailing. De tab Kliks in de rapportage laat zien hoeveel contacten hebben doorgeklikt n.a.v. de profielverrijkingsactie.

mceclip0.png

 

Iris_bord_onder_lightbulb.png Eenvoudig een herinneringsmail sturen 
Beweeg je muis over de regel Doorgeklikt en je ziet een menu verschijnen. Klik hier op en je ziet de optie Bekijken. Met deze functie zie je wie van je contacten hebben geklikt. Hetzelfde geldt voor Niet doorgeklikt. Van de niet-doorklikkers kan je een statische lijst maken. Zo kun je eenvoudig een herinneringsmail sturen.

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-courses: Aflevering, Openratio en Klikratio. Volg deze e-courses voor meer verdieping in de mailingstatistieken.

> Direct naar de e-course: Aflevering
> Direct naar de e-course: Openratio
> Direct naar de e-course: Klikratio