Persoonlijk login

Je herkent het wel: niets is zo makkelijk als even de gebruikersgegevens te delen wanneer een collega op vakantie is of wanneer je werkzaamheden wilt overdragen. Een slecht idee als veiligheid bij jou voorop staat! Een aparte gebruikerslogin is dan een vereiste. Je werkt namelijk met persoonsgegevens. Je zou zelf toch ook niet willen dat je eigen persoonsgegevens zo makkelijk gedeeld kunnen worden? 

We geven je 9 redenen waarom je niet je gebruikerslogin moet delen:

 1. Niet AVG-compliant
  Een gebruikerslogin delen is niet AVG-compliant. Een belangrijke pijler van de AVG is de bescherming van persoonsgegevens. Als je een gedeelde login hebt, biedt je niet totale bescherming aan de persoonsgegevens in je account. Er zijn meerdere personen die toegang hebben tot het bewerken van de gegevens en je hebt geen overzicht wie er toegang heeft en wie wat bewerkt. 
 2. Geen twee-staps-verificatie mogelijk
  Je kunt geen twee-staps-verificatie (TFA) instellen met een gedeelde login. Twee-staps-verificatie is een extra beveiligingsstap. Je logt dan naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook in met een extra code. Deze code wordt gegenereerd via een app op je telefoon. Zo weet je zeker dat onbevoegden geen toegang hebben tot je account wanneer je gebruikersnaam of wachtwoord is gelekt.

  Een datalek kan resulteren in hoge kosten. Denk aan schadevergoedingen en het opzetten van een helpdesk om je contacten te informeren. Wij willen voorkomen dat je schade ondervindt en zullen daarom per december 2023 het instellen van twee-staps-verificatie verplichten.

  > Hoe stel ik twee-staps-verificatie in?
 3. Geen inzicht in wie wat bewerkt
  Gebruikt iedereen dezelfde login dan weet je niet wie welke activiteit in je account uitvoert, zoals het versturen van een mailing. Als je collega’s Marieke, Kevin of Eva met hun persoonlijke gegevens inloggen, zie je precies wie wat heeft gedaan. En wij kunnen zelfs achterhalen wie er aanpassingen of bewerkingen heeft gedaan. Dus mocht er iets voorgevallen zijn, dan kunnen we achterhalen welke gebruiker betrokken was. Dit is natuurlijk niet mogelijk met een gedeelde gebruikerslogin.
 4. Onveilige situaties als collega's vertrekken
  Ex-collega’s die nog in het bezit zijn van de gedeelde logingegevens, hebben na hun vertrek nog steeds toegang tot je account en gevoelige data. Als ze kwaad willen, hebben ze nog steeds de mogelijkheid om  gegevens aan te passen. Daarnaast behouden ze het recht om wachtwoord vergeten toe te passen. Zo wijzigen ze eenvoudig het wachtwoord en kun je als rechtmatige eigenaar niet meer bij je account. Wanneer je met persoonlijke gebruikerslogins werkt verwijder je eenvoudig de gebruikerslogin van je vertrekkende collega. Je hoeft dan verder geen gebruikersgegevens aan te passen.
 5. Verantwoordelijkheid minder helder
  Bewaren verschillende collega’s de informatie om in te loggen op meerdere plekken, dan zijn je account en datagegevens kwetsbaar voor hackers. Met aparte toegangsgegevens verklein je deze kans en verscherp je de veiligheid van je account. Hoe weet je met een gedeelde gebruikerslogin waar het lek zit? Met een persoonlijke gebruikerslogin kun je achterhalen bij wie het lek zat en kun je hier actie op ondernemen, zodat het niet weer gebeurt. 
 6. Geen verdeling rol en recht mogelijk
  Met dezelfde gebruikerslogin heeft iedereen dezelfde rollen en rechten. Zo zou iedereen met gelijke logingegevens extra gebruikers kunnen aanmaken of gegevens kunnen verwijderen. Vaak is dit niet wenselijk. Ga voor een persoonlijk account. Dan geef je je gebruiker gelijk specifieke rollen en rechten.
 7. Onveilige situatie ook voor je overige accounts
  Het kan voorkomen dat iemand hetzelfde wachtwoord ook gebruikt voor andere software, applicaties of systemen dan Spotler. Wel zo makkelijk in gebruik zou je denken. Maar als je deze gegevens ook nog eens deelt met je collega, dan creëer je wel degelijk een onveilige situatie, ook voor je andere accounts. Gebruik dus altijd een unieke login en formuleer een sterk wachtwoord.
 8. Niet bereikbaar voor relevante content
  Je ontvangt geen relevante informatie van Spotler, omdat we niet al onze gebruikers kunnen bereiken via een gedeelde login. Wil je bijvoorbeeld meer informatie over webinars of een product update, dan is het slim om een eigen login te hebben. Via persoonlijke gebruikerslogin kun je namelijk je opt-in geven voor de Spotler Update. Zo ben je altijd op de hoogte van het Spotler nieuws.
 9. Toegang tot Spotler Academy
  Spotler Academy is opgezet om jou als Spotler gebruiker meer te leren over Spotler en e-mailmarketing. Je vindt er e-courses, whitepapers, webinaropnames en nog meer online content. Maar als je een gebruikerslogin deelt, dan zie je niet je eigen voortgang terug, kan je niet items tot favoriet bewaren etc. Je deelt dan namelijk de Academy met je collega.

Hebben we je overtuigd om je logingegevens niet meer te delen? Ga voor safe en maak een aparte, persoonlijke login in je account aan. 

Meer over het aanmaken van gebruikers lees je in het artikel Gebruikers.