Anti-botbeveiliging

Online formulieren zijn dé manier om met een organisatie in contact te komen. Bij het gebruik van deze formulieren op je website is spam één van de ergernissen. Stel, je formulier wordt ingevuld door een spam-bot. Dit leidt vaak tot nepcontacten in je bestand, onnodige mails en schade aan je verzendreputatie. Wat zijn de gevolgen van een spam-bot?

  • De e-mails beïnvloeden je statistieken omdat je contacten niet bestaan of niet je taal speken;
  • Je database raakt vervuild met onnodige contacten;
  • Ontvangende servers vertrouwen je mail niet;
  • Ontvangers merken je aan als spam.

Spotler begrijpt dat dit niet wenselijk is. Daarom beveiligt Spotler standaard alle webformulieren en surveys met een anti-bot beveiliging. Dit gebeurt automatisch en je hoeft daar niets voor in te stellen.

mceclip0.png

Hoe werkt anti-bot beveiliging in Spotler?

Om te voorkomen dat formulieren automatisch ingevuld worden door spam-bots, heeft Spoter deze beveiligd. Aan Spotler formulieren is een aantal controles toegevoegd. Deze checks zijn niet zichtbaar op het opgemaakte Spotler formulier, een respondent ziet ze dus niet. Erg prettig, zo blijft je formulier kort en hoeft de respondent niet onnodig extra vragen te beantwoorden.

Voor je websitebouwer is het belangrijk dat formulieren van Spotler niet gecached mogen worden. Dit betekent dat gegevens tijdelijk niet worden opgeslagen. Anders werken de formulieren niet meer en krijg je geen aanmeldingen binnen. Het dubbel ingevulde en verzonden formulier wordt vervolgens door Spotler genegeerd. Dit betekent dat eventuele automatische e-mails gekoppeld aan het formulier niet worden verstuurd. Ook wordt de Spotler-database niet aangevuld met de ongewenste contactgegevens uit het formulier.

Omar_bord_serieus.png Anti-bot beveiliging alleen voor dynamische formulieren
De anti-botbeveiliging werkt alleen voor dynamische formulieren. Heb je statische formulieren? Vervang deze dan voor dynamische formulieren. Hulp nodig bij het exporteren van formulieren uit Spotler? Lees alles over het integreren van formulieren.

 

Controle

Periodiek controleert Spotler de instroom van (nieuwe) data. Met deze check komen we er snel achter of er spam contacten in het databestand terecht komen. Deze data wordt gescreend op een aantal criteria:

  • Opvallende extensies op e-mailadressen welke buiten de doelgroep vallen, zoals .ru.
  • Opvallende groei van databestanden, zonder enige aanleiding zoals een marketingactie.
  • Opvallende url’s in plaats van normale waardes in de databasevelden van een contact zoals voornaam of bedrijfsnaam.