Hoe zijn de e-mail marketing resultaten terug te zien in Google Analytics?

Stel dat je alle links netjes voorziet van de juiste utm-codes met behulp van de Google url-builder, hoe zie je dat dan terug in Google Analytics?

Op campagneniveau ziet het er als volgt uit:

GA_Campaigns.png 

Hier komen ook gelijk eventuele andere campagnes in terug, zoals remarketing campagnes die via Google AdWords lopen, social media campagnes via Twitter en LinkedIn, maar ook advertorials op allerlei externe websites.

Dit toont al gelijk de kracht van Analytics voor al die kanalen: 1 overzicht van alle bronnen en campagnes, én de resultaten die daar uit komen. Met behulp van het instellen van doelen kan beoordeeld worden of resultaten overeenkomen met de doelstellingen.

Kijken we voor e-mail marketing een stap dieper, dan zien we het volgende:

Detail_GA_mailings.png

In de linker kolom worden bron en medium gecombineerd, waarbij de verschillende e-mailuitingen worden getoond. In de rechterkolom is de bestemmingspagina te zien. Naast reguliere e-mail marketinguitingen, zoals nieuwsbrieven, staat er 1 bijzondere bron in het overzicht. Op de zevende plek staat ‘emailsign-www’, dit slaat op de e-mailhandtekening van medewerkers. Want ook dat is e-mail marketing, en ook dat moet gemeten worden!