Hoe schrijf ik een waarde in de database weg na een klik?

Om je contacten relevante informatie te sturen wil je weten waar hun interesses liggen. Je komt door middel van profielverrijking hier meer over te weten.

Een laagdrempelige manier van profielverrijking is het wegschrijven van een profielgegeven nadat een contact op een specifieke link heeft geklikt. Dit stel je in als je de link aanmaakt.

Ga naar de tab Wijzig profiel en kies voor Ja. Je ziet meer opties verschijnen.
Wijzig Profiel_Ja.png

Je hebt verschillende keuzes m.b.t. een profiel wijziging:

  • Een wijziging van een databaseveld
  • Een tag en score toevoegen
  • Het verwijderen van een tag

Er zijn twee manieren waarbij je een interesse kan wegschrijven. Je kunt een databaseveld gebruiken. Op de contactkaart wordt deze waarde meegegeven. Maar je kunt ook gebruik maken van tags. Met tags is het mogelijk een automatische campagne te starten, wanneer je de module Automations tot je beschikking hebt. 

Databaseveld

Wanneer je een databaseveld wilt wijzigen selecteer je een databaseveld. Vervolgens selecteer je wel opties gewijzigd moeten worden. Met het schuifje kan je bepalen of je bij de wijziging het vinkje aanvinkt of juist uitvinkt. 
Selecteer databaseveld.png

Tags

Bij het gebruik van een tag kan je een bestaande tag selecteren of een nieuwe maken. Wanneer iemand op de link klikt, krijgt deze een tag mee. Op basis van tags is het mogelijk om automatische campagnes te starten. 
Tag.png

Iris_bord_onder_bullhorn.png Houd een slag om de arm

Een klik is een momentopname. Gebruik dus niet uitsluitend deze methode om een contact zijn interesses te bepalen.

Biedt een profielwijzigenformulier aan in bijvoorbeeld de footer van je mailing, om contacten de kans te geven hun interesses aan te passen.

Voorbeeld contentblokken

Je kunt de interesses mooi visualiseren om deze vervolgens op de achtergrond weg te schrijven bij de contactkaart van je nieuwsbriefontvanger. Twee voorbeelden hoe je dit kan toepassen:

2021-04-30_14h50_39.png

2021-04-30_14h51_02.png

Interessante artikelen