Hoeveel templates heb ik nodig?

Veel marketeers kunnen goed uit de voeten met één template in hun Spotler-account. Met dit template maken ze de diverse berichten aan. Echter kan het zijn dat jij behoefte hebt aan een extra template, door de volgende redenen:

 1. Verschil in uiterlijk van het template
 2. Verschil in serviceprocessen achter het template

Reden 1: Verschil in uiterlijk van het template

Er is een extra template nodig ten behoeve van verschil in de tekst en/of lay-out:

 • Een andere huisstijl
  Binnen jouw bedrijf vallen verschillende merken met een eigen huisstijl en/of logo. Je hebt dan per merk een template nodig.

 • Een andere taal
  Jouw bedrijf opereert in meerdere landen. Hoewel de huisstijl hetzelfde is, is de taal wel anders. Zo moeten linkjes als afmelden en lees online standaard vertaald in het template staan. Je hebt dan per taal een template nodig.

Reden 2: Verschil in serviceprocessen achter het template

Er is een extra template nodig ten behoeve van het aan- en afmeldproces van het template:

 • Andere type nieuwsbrieven (permissies)
  Heb jij verschillende nieuwsbrieven waar jouw contacten zich voor kunnen inschrijven? En wil je bij het afmelden dat een contact zich maar voor één type nieuwsbrief uitschrijft in plaats van voor alle mailings? Dan is een extra template handig. Ieder template heeft dan zijn unieke afmeldpagina waarbij er voor een specifieke mailing (permissie) wordt uitgeschreven.

Een combinatie van reden 1 en reden 2 is ook goed mogelijk.

Marlies_Vraagteken.png Wat is een permissie?
Als je uit Spotler verschillende nieuwsbrieven stuurt waar contacten zich los voor aan- en afmelden wordt dit ingericht met permissies. Het contact geeft dan permissie (opt-in) om één of meerdere van jouw type nieuwsbrieven te ontvangen. Lees meer over permissies.

Voorbeeld

Bedrijf A heeft 2 type mailings: nieuwsbrief B2B & nieuwsbrief B2C. Ze willen dat wanneer de B2B contacten zich afmelden, ze niet automatisch ook voor de B2C nieuwsbrief worden afgemeld. Dan zijn er 2 templates nodig met elk een unieke afmeldpagina.

Bedrijf B heeft 1 type mailing, namelijk de maandelijkse nieuwsbrief. Ze mailen naar Engelse en Nederlandse klanten. Dan zijn er 2 templates nodig met elk een eigen taal.


Bedrijf C
heeft 3 type mailings: maandelijkse nieuwsbrief, kortingsacties en uitnodigingen voor evenementen. Wat hun betreft hoeven contacten zich niet los aan- en af te melden voor die type mailings. Ze willen dat op het afmeldformulier alle type mailings worden genoemd. Dan is er 1 template benodigd.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik op een later moment uitbouwen naar meerdere templates?
  Ja dit kan. Zo kan je een extra template aanmaken in de template editor editor of maken wij een kopie van je huidige template.

 • Kan ik met één template meerdere type berichten maken?
  Ja dat kan. Bekijk ons aanvullende artikel Wat is het verschil tussen een template en een bericht.

 • Hoe zorg ik voor een extra template?
  Je kan kiezen uit één van onze standaard templates in de template editor. Is dat iets te standaard voor je, of heb je liever een kopie van je huidige template? Bekijk dan ons productaanbod.