Hoe haal ik een contact uit een automation?

Het is mogelijk om een contact uit een automation te halen. Hiervoor ga je naar de module Automations en vervolgens naar de rapportage van de automation waar je een contact uit wilt halen. De rapportages vind je in de tab Publisher.

Wanneer je in de rapportage van je automation bent, zie je bovenaan in de header verschillende iconen:

mceclip0.png

Met het middelste oog-icoon open je een overzicht met contacten die getriggerd zijn in de automation. Met de zoekvensters kun je een contact zoeken op basis van triggerdatum, e-mailadres, extern ID of de status. 

Een contactpersoon uit de automation verwijderen doe je door middel van van je rechtermuisknop. Klik vervolgens in de dropdown op Automation stoppen. Dit is uiteraard alleen mogelijk voor contacten die nog niet de automation flow voltooid hebben.

Automation_stoppen.png

Je kunt eenvoudig filteren op Status en zo de contacten filteren die de status In flow hebben.

In dit overzicht is ook inzichtelijk op welke actie gewacht wordt en wanneer het uitvoermoment van de volgende actie is. Zo kun je goed bepalen of het contact uit de campagne gehaald moet worden. 

Als een campagne gestopt wordt voor een contact, dan wordt dit verwerkt in de campagnerapportage onder Gestopt en wordt ook de status van het contact aangepast naar Gestopt.