Huisstijl

Op deze plek definieer je de instellingen van jouw huisstijl. Dat is namelijk handig voor wanneer je een nieuw template maakt met de template editor in de module Berichten.

Hierdoor hoef je niet bij elk nieuw template wat je maakt eerst je huisstijl in te voeren. Daarnaast zie je bij het kiezen van een design in de editor een preview van de designs met jouw huisstijl. Dit maakt het voor jou makkelijker om een keuze te maken welk design het beste bij je organisatie past.

 

Overzicht_Huisstijl_gevuld.png

In dit scherm zie je:

 • Een gele actie button Nieuwe huisstijl.
 • Een overzicht van je aangemaakte huisstijlen.
 • Een dropdown-menu om je huisstijlset te bewerken of te verwijderen

Nieuwe huisstijl

Om een (nieuwe) huisstijl toe te voegen klik je op de gele button Nieuwe huisstijl. Er start een stappenplan bestaande uit 4 stappen:

 1. Stap 1 – Eigenschappen
 2. Stap 2 – Bedrijfsgegevens
 3. Stap 3 – Kleuren
 4. Stap 4 – Social media

Stap 1 - Eigenschappen

In de eerste stap vul je de naam van de huisstijl in. Deze wordt later zichtbaar in het overzicht, maar ook wanneer je een huisstijl gaat selecteren bij het opstellen van een template.

Huisstijl_Stap1_Eigenschappen.png

Klik op Opslaan & volgende om naar stap 2 te gaan.

Stap 2 - Bedrijfsgegevens

In de tweede stap vul je al je algemene bedrijfsgegevens in. Standaard wordt bij bedrijfsnaam de accountnaam geprefilled. Werk je met verschillende merken en huisstijlen, pas dit veld dan naar wens aan. Het is overigens niet verplicht om alle velden te vullen. Je ziet deze gegevens bijvoorbeeld terugkomen in de footer van je template.

Huisstijl_Stap2_Bedrijfsgegevens.png

Klik op Opslaan & volgende om naar de volgende stap te gaan.

Stap 3 - Kleuren

Je hebt ongetwijfeld huisstijlkleuren die zijn vastgesteld. Die kun je hier invullen. Vul de kleuren in vanuit je huisstijlhandboek waar een #-teken voor staat. 

 

Huisstijl_Stap3_Kleuren.png

 • Primaire kleur: welke kleur wordt bijvoorbeeld gebruikt voor je buttons of als footerkleur?
 • Secundaire kleur: vul hier de steunkleur in van je huisstijl
 • Algemene tekstkleur: de omschrijving zegt het al. Hier geef je de tekstkleur op.
 • Basiskleur: deze kleuren komen terug in je color picker bij het opstellen van een template.
  Color_picker_Huisstijl.png

Geen huisstijlhandboek?
Weet je niet waar je jouw huisstijlhandboek kunt vinden? Haal dan de kleuren van je website af. Een handige add-on in Google Chrome is een color picker. Als je deze niet kunt downloaden, dan is er nog een ander trucje. Gebruik f12 en er opent een extra scherm in je browserscherm. In onderstaande animatie laten we je zien hoe je hier mee de kleuren kunt achterhalen:

Kleuren_f12.gif

Stap 4 – Social media

In stap 4 voeg je de url’s toe van je social media kanalen.

Huisstijl_Stap4_Socialemedia.png

Klik op Opslaan & afronden en je komt terug in het overzicht. Je ziet nu dat er een huisstijl is toegevoegd.

Overzicht

Start je voor het eerst dan is je overzicht uiteraard leeg, maar heb je een huisstijl toegevoegd dan zie je een preview van het logo, de bedrijfsgegevens, de kleuren en de ingestelde social media kanalen.

Overzicht_Huisstijl_gevuld.png

Rechtsboven bij je huisstijlset zie je een dropdown button met een pijl naar beneden. Met het dropdown-menu is het mogelijk om een huisstijl te bewerken of te verwijderen. 

Let op: berichten die je al hebt klaar gezet met het template en het template zelf, wijzigen niet automatisch. Het is dus belangrijk dat je deze wijziging ook in het template zelf doorvoert.

Interessante artikelen