Hoe houden we het ideeënforum actueel

We houden het ideeënforum graag actueel. Dat betekent: alle ideeën die er op staan zijn duidelijk en wij weten wat er moet gebeuren als dit idee in de top terecht komt. Hieronder vind je de manieren terug hoe wij dit doen.

Beperkte houdbaarheid van ideeën met status Ter review

Ieder nieuw idee op het forum heeft standaard de status Ter review. In dit artikel lees je meer over de verschillende statussen. Als jouw idee binnenkomt bekijkt één van de Spotler-collega’s of het helder is wat het idee inhoudt. Als dit in één keer duidelijk is veranderen we de status naar Gereviewd.

Mocht het voorkomen dat jouw idee niet helemaal duidelijk is, plaatst een Spotler-collega een opmerking onder jouw idee met vragen er in. Je ontvangt hier een e-mail notificatie van. Je kan vervolgens in een opmerking onder jouw idee hier een antwoord op geven. Ontvangt Spotler binnen één maand geen reactie op de openstaande vragen? Dan kan het zijn dat Spotler jouw idee verwijderd. Dit is een voorbeeld van een idee waar niet duidelijk is wat er precies mee wordt bedoeld:

2020-10-19_17h05_30.png

Het maakt overigens niet uit of de bedenker van het idee of een andere Spotler-gebruiker toelichting geeft op de vragen. Als het voor Spotler maar helder is wat dat idee precies inhoudt. Mochten zowel de bedenker van het idee als een andere Spotler-gebruiker reageren, dan is de reactie van de bedenker van het idee leidend. Mochten we van niemand een reactie krijgen, kan het ook zijn dat we het idee aanvullen met onze eigen interpretatie van de verbetering.

Ideeën samenvoegen

Mocht jouw idee al bestaan dan voegt Spotler dit idee samen met het al eerder ingediende idee. De stemmen op de ideeën worden dan ook samengevoegd. Zo voorkomen we dat er ideeën dubbel op het forum staan.

Snippet-kunnen-toevoegen-aan-een-bericht-Spotler-Idee_nforum.png

Ideeën met nul stemmen

In principe heeft ieder idee één stem: namelijk de stem van de bedenker van het idee. Mocht het nou zo zijn dat deze persoon zijn stem weghaalt en het idee nul stemmen heeft, kan het zijn dat Spotler dit idee verwijderd om vervuiling van het forum te voorkomen.

Onvolledige ideeën

Als er een idee wordt ingediend die onvolledig of onduidelijk is kan Spotler deze bij
voorbaat al verwijderen. Dit gaat om uitzonderlijke gevallen, denk aan:

  • Het idee bevat enkel een algemene titel zonder beschrijving
  • Het idee is in een vreemde taal geschreven
  • Het idee is zo geschreven dat het kwetsend kan zijn, voor wie dan ook

Is jouw idee verwijderd?

Heeft één van bovenstaande manieren ervoor gezorgd dat jouw idee is verwijderd? Dan mag je deze uiteraard opnieuw indienen. Probeer jouw idee dan wel op een andere manier te verwoorden en houd de eventuele reacties van Spotler op jouw idee in de gaten. Je ontvangt hier een e-mail notificatie van. Tips voor het aanleveren van een helder idee lees je in dit artikel.