Opstellen notificatiemail voor white paper opvolging

Naast een bevestigingsmail met de white paper download stellen we ook een notificatiemail in. We willen dat onze Sales afdeling een notificatie krijgt wanneer iemand het white paper heeft gedownload, zodat Sales de lead kan opvolgen.

Je blijft dus in de module Berichten en klikt weer op de gele button Nieuw bericht. Doorloop wederom de volgende stappen:

Stap 1 - Eigenschappen

In de eerste stap geef je een logische naam op voor het bericht. Vul hier bijvoorbeeld in: Notificatie white paper download | Verbeter je e-mail marketing met goede copy.

Stap_1_-_Notificatie.png

Klik op Opslaan & volgende.

Stap 2 - Aflevering

Vul de onderwerpregel in; bijvoorbeeld: Notificatie white paper download: <onderwerp white paper>.

Stap_2_-_Notificatie.png

KIik op Opslaan & volgende.

Stap 3 - Bericht

Klik op de blauwe button Bewerken om de editor te openen. Stel het notificatie bericht op. Anders dan bij de bevestiging voeg je hier een formulierafschrift toe. Op deze manier ziet degene die de notificatie ontvangt de formuliergegevens terugkomen, zoals voornaam en telefoonnummer.

Een formulierafschrift voeg je als volgt toe:

Formulierafschrift_canvas.gif

Tevreden over je bericht? Sla het bericht op en sluit de editor. Wanneer je het bericht als automatische opvolging opneemt is het van belang om de status van het bericht op status Definitief te zetten.