Introductie White paper download

Door goede content aan te bieden, zoals in de vorm van een white paper, verzamel je leads. Om deze leads door je Sales team op te laten volgen heb je data nodig, zoals een telefoonnummer. In ruil voor deze gegevens krijgt de lead gratis kennis. 

In dit stappenplan leggen we je uit hoe je een white paper download inricht op je website met Spotler formulieren, notificatie - en bevestigingsmails. Heb je geen white papers om aan te bieden? Je kunt dit stappenplan ook als leidraad gebruiken voor aanvragen van brochures, e-books, rapporten, infographics, klantcases etc. Het inrichten van een downloadformulier is mogelijk binnen alle type Spotler-accounts.

Inspiratie

Of je nu richt op de Business-to-Consumer markt, Business-to-Business of Non-profit er zijn verschillende voorbeelden van hoe je een formulier kunt toepassen voor een aanvraag van brochures, e-books, rapporten, infographics, klantcases etc.

 

Non profit:

Alzheimer.png

Busines-to-Business

Fortop_Whitepaper.png

Fortop_Formulier.png

Business-to-Consumer

Gezondaantafel_1.png

Soumaya_bordzijkant_bril.png Website bezoekers vasthouden met Spotler
Websitebezoekers komen en gaan. Hoe zorg je ervoor dat je ze niet na één bezoek kwijt bent? De module Formulieren van Spotler helpt je hierbij. Inspiratie nodig en wil je weten hoe? Bekijk onze webinar opname Website bezoekers vasthouden met Spotler.

 

Aan de slag in Spotler

We verduidelijken dit stappenplan aan de hand van een case: een Spotler white paper download. Een pagina met een white paper download ziet er bij Spotler als volgt uit.

Voorbeeld_spotler_Whitepaper_download.png

Wanneer je een white paper download wilt aanbieden wil je minimaal het volgende in Spotler inrichten:

  • Een formulier
  • Bevestigingsmail
  • Notificatiemail

Je gebruikt hierbij de volgende modules:

Modules.jpg

Voor het regelen van een white paper download doorloop je de volgende stappen:

  1. Opstellen formulier download white paper
  2. Uploaden white paper
  3. Opstellen bevestigingsmail
  4. Opstellen notificatiemail
  5. Instellen van automatische bevestiging en notificatie
  6. Testen formulier
  7. Formulier integreren op je eigen website

Het formulier maak je in de module Formulieren en de bevestigingsmail en notificatiemail maak je in de module Berichten. De automatische campagne voor deze mailings stel je in bij het formulier.

Heb je een Spotler-account met de module Campagnes? Bekijk dan het volgende artikel. Stap 5 regel jij op een andere plek. Het instellen van deze berichten doe je dan namelijk in de module Campagnes in plaats van in het formulier. 

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Starten met e-mail marketing automation. In deze e-course vertellen we je meer over campagnes inclusief voorbeelden.
> Direct naar de e-course