Het meest efficiënt vóór het editen van je template is om je huisstijl in de Instellingen te definiëren. Hierdoor hoef je niet bij elk apart template eerst je huisstijl in te voeren én je ziet bij het kiezen een design de kleuren van je huisstijl direct toegepast. Dit maakt het voor jou makkelijker om een keuze te maken welk design het beste bij je organisatie past.
Het instellen van je huisstijl doe je onder Instellingen > Instellingen > Huisstijl.
In dit scherm zie je:
- Een gele actie button Nieuwe huisstijl.
- Een overzicht van je aangemaakte huisstijlen.
- Een dropdown-menu om je huisstijlset te bewerken of te verwijderen
Nieuwe huisstijl
Om een (nieuwe) huisstijl toe te voegen klik je op de gele button Nieuwe huisstijl. Er start een stappenplan bestaande uit 4 stappen:
Stap 1 - Eigenschappen
In de eerste stap vul je de naam van de huisstijl in. Deze wordt later zichtbaar in het overzicht, maar ook wanneer je een huisstijl gaat selecteren bij het opstellen van een template.
Klik op Opslaan & volgende om naar stap 2 te gaan.
Stap 2 - Bedrijfsgegevens
In de tweede stap vul je al je algemene bedrijfsgegevens in. Standaard wordt bij bedrijfsnaam de accountnaam geprefilled. Werk je met verschillende merken en huisstijlen, pas dit veld dan naar wens aan. Het is overigens niet verplicht om alle velden te vullen. Je ziet deze gegevens bijvoorbeeld terugkomen in de footer van je template.
Logo
Het logo staat vaak in een brandguide, of een huisstijl handleiding. Maar je kunt deze bijvoorbeeld ook van de website downloaden. Ga naar de website, klik met je rechtermuisknop op ‘Save image as’ en bewaar deze lokaal. Zorg ervoor dat het logo niet te klein is. Houd rekening met minimaal 200px breed, maximaal 600px breed. Groter is in dit geval ook een bredere afbeelding zodat ook op HD schermen het logo mooi scherp getoond wordt.
Bestandstypen die je kunt gebruiken zijn png, jpg en gif. Andere formats zijn niet geschikt (svg, apng, tiff, eps etc.). Die moeten eerst omgezet worden naar een bestandstype wat wel geaccepteerd wordt. Met bijvoorbeeld Photoshop of Affinity Photo kun je het bestandstype omzetten.
Klik op Opslaan & volgende om naar de volgende stap te gaan.
Stap 3 - Kleuren
Je hebt ongetwijfeld huisstijlkleuren die zijn vastgesteld. Die kun je hier invullen. Vul de kleuren in vanuit je huisstijlhandboek waar een #-teken voor staat.
- Primaire kleur: welke kleur wordt bijvoorbeeld gebruikt voor je buttons of als footerkleur?
- Secundaire kleur: vul hier de steunkleur in van je huisstijl
- Algemene tekstkleur: de omschrijving zegt het al. Hier geef je de tekstkleur op.
- Basiskleur: deze kleuren komen terug in je color picker bij het opstellen van een template.
Geen huisstijlhandboek?
Weet je niet waar je jouw huisstijlhandboek kunt vinden? Haal dan de kleuren van je website af. Een handige add-on in Google Chrome is een color picker. Als je deze niet kunt downloaden, dan is er nog een ander trucje. Gebruik f12 en er opent een extra scherm in je browserscherm. In onderstaande animatie laten we je zien hoe je hier mee de kleuren kunt achterhalen:
Wil je bijvoorbeeld de tekstkleur achterhalen van je huidige template? Selecteer dan een stuk tekst met de kleur waarvan je de code wilt weten. Vervolgens klik je in de menubalk erboven en klik je op het pijltje rechts naast 'Tekstkleur'.
Er opent een klein kleurenpalet. Klik op 'More colors'.
Daar zie je de geselecteerde kleur inclusief code staan.

Stap 4 – Social media
In stap 4 voeg je de url’s toe van je social media kanalen.
Afhankelijk van het design wat je kiest, worden de logo’s van social media in de header en/of footer getoond.
Klik op Opslaan & afronden en je komt terug in het overzicht. Je ziet nu dat er een huisstijl is toegevoegd.
Wat vul ik in bij Whatsapp pagina?
Deze pagina van WhatsApp helpt je verder met hoe je de link opbouwt van WhatsApp.
Overzicht
Start je voor het eerst dan is je overzicht uiteraard leeg, maar heb je een huisstijl toegevoegd dan zie je een preview van het logo, de bedrijfsgegevens, de kleuren en de ingestelde social media kanalen.
Rechtsboven bij je huisstijlset zie je een dropdown button met een pijl naar beneden. Met het dropdown-menu is het mogelijk om een huisstijl te bewerken of te verwijderen.
Let op: berichten die je al hebt klaar gezet met het template en het template zelf wijzigen niet automatisch. Het is dus belangrijk dat je deze wijziging ook in het template zelf doorvoert.
Veelgestelde vragen
- Kan ik meerdere huisstijlen aanmaken?
Ja, dit is zeker mogelijk. Je bent hier niet in beperkt. Klik nogmaals op Nieuwe huisstijl om een extra huisstijl toe te voegen. - Welk bestandstype moet het logo zijn?
Wij raden aan om een logo met een transparante achtergrond te uploaden. Wanneer je een een gekleurde achtergrond in je template hebt, dan zie je geen wit vlak om je logo heen. Kies daarom voor een .png- formaat. - Wat is de optimale/minimale grootte voor het logo?
Het wisselt per template hoe groot het logo wordt weergeven. We raden aan om hem minimaal 200 pixels breed te importeren. - Worden wijzigingen in mijn huisstijl automatisch doorgevoerd in mijn template?
Nee, deze worden niet automatisch doorgevoerd. Dat heeft er mee te maken dat je wellicht nog een overgangsperiode hebt naar je nieuwe huisstijl. Dan wil je niet dat direct de nieuwe kleuren worden toegepast. - Kunnen jullie de huisstijlelementen van onze huisstijl overzetten in een huisstijlset?
Je bent zelf vrij om dit in te stellen in je account. In opdracht kunnen wij tegen kosten dit voor je oppakken. - Wat is een diapositief logo?
Een diapositief logo is een logo waarbij de letters zijn uitgespaard. Dus als je deze op een gekleurde achtergrond toepast dan komt de achtergrond kleur er doorheen.