Contacten herkennen

Op het moment dat je jouw contactendatabase vanuit Spotler gaat mailen is het ook mogelijk om naast bedrijven, contacten te herkennen. Wanneer je een mailing verstuurt met trackable links en de ontvanger klikt door naar een pagina op je website wordt er een unieke code meegestuurd. Het contact wordt door middel van zijn domeinnaam (contact@domeinnaam.nl) gekoppeld aan de IP-gegevens uit de database van de module Leads. En staat het IP (nog) niet in de database? Dan wordt op basis van domeinnaam.nl en het IP-adres van de ontvanger alvast een organisatie aangemaakt. Het herkennen van contacten maakt opvolging een stuk gemakkelijker omdat je precies weet welk contact binnen de organisatie interesse heeft getoond in welke producten, diensten, cases of prijzen.

Naast het doorklikken vanuit een mailing kan een contact ook herkent worden als deze een formulier invult (een formulier vanuit Spotler) en vervolgens op je website terecht komt. Denk bijvoorbeeld aan een bedankpagina op je website naar aanleiding van het invullen van het formulier.

spotler-b2b-technische-werking-emailmarketing.gif

Met andere woorden; doordat de module Leads onderdeel is van jouw Spotler-account is het ook mogelijk de contacten in jouw e-mailbestand te volgen op de website. Jouw lijst met leads wordt aangevuld met het e-mailadres van een contactpersoon als:

  • Een contact vanuit de mailing doorklikt naar je website;
  • Als iemand een Spotler formulier invult en vervolgens op je website terecht komt, bijvoorbeeld door een bedankpagina. Je kunt overigens Spotler formulieren ook embedden op je website

Contacten bekijken

Wanneer je in het hoofdmenu naar My Leads gaat, dan zie je een overzicht van alle leads die de website bezoeken plus meer gedetailleerde informatie. 

My_Leads_Overzicht.png

Bij het openen van de lead gegevens van een bedrijf, zie je dat er 1 Identified contact gevonden is. Je kunt bij de bezochte pagina’s nu ook terugzien welke pagina’s dit contact bekeken heeft:

Contacten_pagina_s.png

Via Emarketing Contacts, beschikbaar zodra je een lead vanuit het overzicht hebt aangeklikt en er een contact herkend is, is nu ook te zien wat het gedrag van de contactpersoon is:

Contact_1.png

Contact2.png

Campaign & Keywords

Naast een overzicht van de bezochte pagina’s, zie je ook per lead terug hoe ze op deze pagina's terecht zijn gekomen. Je ziet dit terug bij de tab Campaign & Keywords.

Contact 3.png

Gebruik in links naar de website een logische en consistente manier van Google Analytics tagging. Dan zie je in deze tab gemakkelijk vanuit welke bron de lead op je website terecht kwam. Campaign & Keywords werkt zowel bij bedrijven als contacten die je website bezoeken.

Leads voor sales

Alle hierboven besproken informatie kun je gebruiken om je (bestaande) leads aan te vullen en zo compleet mogelijk klaar te zetten voor Sales om ze op te volgen. Zij kunnen op basis van al deze informatie precies de juiste insteek kiezen voor een telefoongesprek, voor een persoonlijke e-mail of voor een persoonlijk LinkedIn berichtje. Hoe relevanter Sales kan zijn voor de lead, hoe groter de kans dat ze de klik maken voor een vervolg.