Reden van afmelding

De reden van afmelding geeft inzicht in de effectiviteit van jouw e-mail marketing. Is de frequentie passend? Is de content relevant? Is de lezer zich ervan bewust dat hij zich op de nieuwsbrief heeft ingeschreven? Dit zijn vragen waar de rapportage van het afmeldformulier je inzicht in geeft. 

In de standaard afmeldformulieren vragen wij het volgende uit:

mceclip0.png

De respons vind je terug in de rapportage van het afmeldformulier. Klik in het Overzicht van de module Formulieren op het dropdown-menu en vervolgens op Rapportage.

mceclip1.png

In de rapportage zie je bij de tab Vraagrapportage een staafdiagram met resultaten. Maar handiger is het om een export van de resultaten te maken. Dit doe je met het middelste icoon in de header van de rapportage.

mceclip3.png

Op deze manier zie je wie welk antwoord heeft gegeven en ook eventuele opmerkingen die geplaatst zijn. Wanneer iemand heeft ingevuld Andere reden en vervolgens in het opmerkingenveld plaatst dat hij ergens anders werkt, dan kan het een leuk contactmoment zijn met de vervangende nieuwe collega. Je kunt daarbij een opt-in uitvragen voor je nieuwsbrief.