Single opt-in

Een single opt-in is wanneer iemand zich actief heeft ingeschreven voor je nieuwsbrief, maar deze inschrijving niet extra hoeft te bevestigen via een link in een aanmeldbevestiging, zoals bij een dubbel opt-in. Een aanmeldbevestiging is voldoende. 

Het voordeel van een single opt-in, is wanneer iemand vergeet op de link te klikken om de aanmelding te bevestigen, je deze persoon nog steeds mag benaderen per e-mail. Dit is ook de reden dat wij single opt-in aanraden in plaats van een dubbel opt-in. Je bent natuurlijk blij met elke nieuwsbrief inschrijver dus als er wordt vergeten om op de bevestigingslink te klikken dan kan dit je nieuwsbrief inschrijvers kosten.

Wettelijk gezien voldoet single opt-in in Nederland. De regels kunnen overigens verschillen per land, want in bijvoorbeeld Duitsland is dubbel opt-in wel verplicht.

Het is bij een single opt-in wel van belang om een aanmeldbevestiging in te stellen met een afmeldlink. Na de aanmelding op de nieuwsbrief krijgt iemand een aanmeldbevestiging met de mogelijkheid zich alsnog af te melden. Is iemand aangemeld door een ander persoon, dan kan hij op deze manier zijn inschrijving ongedaan maken.