Verjaardagscampagne activeren

Zoals aangegeven is het bericht in de module Berichten onderdeel van de verjaardagscampagne. Deze automatische campagne zelf staat in de module Campagnes. De campagne is ingesteld. Nu is het belangrijk om deze te activeren.

Klik in het drop-down menu achter de campagne op Status wijzigen. Een pop-up venster wordt getoond, waarin je door op Actief te drukken de status aanpast.

Status_actief_verjaardag.png

Over de campagne

Elke automatische campagne in Spotler bestaat uit 2 onderdelen:

  1. Campagnetrigger(s) 
    Een starttrigger is de aanleiding van een campagne. Het vertelt Spotler dat er iets moet gebeuren. Wat zorgt ervoor dat een automatische campagne start?
  2. Campagnestap(pen) 
    Door de trigger weet Spotler dat er iets moet gebeuren. Het vervolg is een campagnestap en dat kan bijvoorbeeld betekenen dat er een bericht wordt verzonden, gegevens aangepast worden en/of een SMS de deur uit gaat.

Spotler Ecommerce 

De starttrigger van de verjaardagscampagne is uiteraard de verjaardagsdatum. Als campagnestap verstuur je de verjaardagsmail. Door op Bewerken te drukken achter de campagne kun je deze instellingen bekijken en wijzigen.

 

Campagnestappen toevoegen (optioneel)

Heb je meerdere varianten gemaakt van de verjaardagsmail of wil je nog een vervolgmail sturen? Voeg dan met behulp van de button Stap toevoegen de extra berichten toe die je van te voren hebt klaar gezet in de module Berichten. Door gebruik te maken van doelgroepfilters in de campagnestap zorg je ervoor dat het juiste bericht bij de juiste doelgroep terecht komt. Zo kun je dus A-klanten een grotere korting geven.