Introductie: Verjaardagscampagne

Verjaardag_banner.jpg

Iedereen heeft een verjaardag. Waarom die datum dan niet gebruiken voor e-mail marketing? De verjaardagscampagne is een uitgelezen kans om de relatie met je klant te onderstrepen. Het geeft een menselijke, creatieve en verfrissende twist aan je bestaande communicatie. Daarbij komt dat deze simpele campagne tot wel 25 keer effectiever is dan een standaard nieuwsbrief (bron: Silverpop).

Zijn verjaardagen binnen jouw organisatie minder relevant? Gebruik dan data die zijn gerelateerd aan je product of dienst of aan een jubileum van je klantrelatie.

Waarom ben je dan nog niet begonnen? De nummer 1 reden is ontbrekende verjaardagsdata. Dit is wat onhandig, maar prima op te lossen. Data verzamelen is een continu proces en kun je via verschillende kanalen doen.

In dit stappenplan leggen we uit hoe je een verjaardagscampagne maakt in Spotler. 

Zo werkt het in Spotler 

De werkwijze is afhankelijk van welk Spotler product je hebt. Een groot deel komt overeen. Het verschil zit'em in dat je bij Spotler Automation de campagne nog moet aanmaken in de module Campagnes en bij Spotler eCommerce staat deze al klaar en pas je de campagne aan. 

Een verjaardagscampagne wordt geactiveerd door de verjaardagsdatum en zorgt ervoor dat de verjaardagsmail automatisch wordt verzonden. Er zijn verschillende variaties de verzinnen op een verjaardagscampagne. Denk daarbij aan verschillende verzendmomenten (aantal dagen voor of na de verjaardag), dynamische content afgestemd op de ontvanger, multi-step variant met bijvoorbeeld een reminder voor het cadeautje, etc.

Spotler Automation

In je Spotler Automation-account stel je een verjaardagsbericht op en maak je een campagne aan. 

Spotler eCommerce

In je Spotler eCommerce-account staat in basis de verjaardagscampagne al klaar. Je wijzigt het campagnebericht zodat het naar jouw wens is. 

De stappen voor een verjaardagscampagne

Voor de verjaardagscampagne gebruik je de volgende modules in Spotler:

 

Modules_tegebruiken_Winback.jpg

Je doorloopt de volgende stappen:

  1. Doelgroep verjaardagscampagne voorbereiden (optioneel)
  2. Campagnebericht verjaardagscampagne wijzigen of aanmaken
  3. Verjaardagscampagne maken (Spotler Automation)
  4. Verjaardagscampagne activeren
  5. Verjaardagscampagne testen
  6. Rapportage verjaardagscampagne bekijken

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: Starten met e-mail marketing automation. Heb je Spotler eCommerce? Volg dan de e-course: 5 standaard eCommerce campagnes. In deze e-courses vertellen we je meer over deze campagnes inclusief inspirerende voorbeelden.

> Direct naar de e-course: Starten met e-mail marketing automation
> Direct naar de e-course: 5 standaard eCommerce campagnes