Introductie: Win-back campagne

Winbackcampagne_banner.jpg

Omzet genereren uit je bestaande klantenkring is vaak makkelijker dan nieuwe doelgroepen aanboren. Een bestaande klant heeft immers al eens kennis gemaakt met je webwinkel en interesse getoond. Daarbij komt dat loyale klanten tien keer hun eerste aankoop waard zijn (Helpscout). En elke vervolgaankoop helpt om de gemaakte wervingskosten goed te maken.

Helaas zal niet elke klant een herhaalaankoop doen. In ieder geval niet uit zichzelf. Een beetje hulp in de vorm van een win-back campagne geeft dat extra zetje. De standaard campagne “Win-back” in Spotler zorgt ervoor dat dit automatisch gebeurt.

Zo werkt het in Spotler

De win-back campagne in Spotler wordt geactiveerd op basis van de laatste aankoopdatum. Wanneer een klant een half jaar geen nieuwe bestellingen plaatst, ontvangt hij/zij de win-back e-mail. De tijdsperiode van een half jaar is natuurlijk te wijzigen. We raden aan om dit af te stemmen op de gemiddelde aankoopfrequentie.  Je doorloopt een aantal stappen in Spotler. Denk hierbij aan het bewerken van het campagnebericht, het activeren van een campagne en de campagne testen. Je gebruikt de volgende modules:

Modules_tegebruiken_Winback.jpg

Doorloop de volgende 5 stappen om het maximale uit de win-back campagne te halen en de klant weer te activeren:

  1. Doelgroep voorbereiden win-back campagne (optioneel)
  2. Win-back campagnebericht wijzigen
  3. Win-back campagne wijzigen
  4. Win-back campagne testen
  5. Rapportage Win-back campagne bekijken 

  Spotler Academy

In de Spotler Academy vind je de e-course: 5 standaard eCommerce campagnes. In deze e-course vertellen we je meer over deze campagnes inclusief inspirerende voorbeelden.
> Direct naar de e-course