Templates (Berichten)

In de tab Templates zie je een overzicht van de templates in je Spotler-account.  In dit overzicht zie je aan de linkerkant een categorie Alle templates en een categorie Alle blokken. Vanuit dit overzicht kun je:

Overzicht_Templates.png

Templates en blokken ordenen in mappen

Heb je veel templates of blokken in je account? Dan kan het handig zijn om gebruik te maken van mappen. Zo blijft alles overzichtelijk en vind je templates en blokken makkelijk terug. Je maakt een map aan met het plus-icoon net zoals bij ieder ander overzicht.

Templates en blokken sorteren

Zoals bij ieder overzicht in Spotler is het mogelijk om op kolom te sorteren. In het geval van templates kun je sorteren op:

Templates

  • Naam
  • Bewerkbaar
  • Standaard (het template wat standaard wordt ingeladen)
  • Auteur
  • Wijzigingsdatum
  • Zichtbaarheid (is het template zichtbaar om te selecteren in module Berichten

Blokken

  • Naam
  • Auteur
  • Wijzigingsdatum

Templates en daarbij horende artikelblokken bekijken

Door dubbel te klikken op een template of via Bekijken in het dropdown-menu wordt er een preview getoond van de lay-out. Dit geldt voor zowel artikelblokken als voor het gehele template. Door op de pijl te klikken aan de linkerkant van een template zie je welke verschillende artikelblokken onder je template hangen.

Uitklapmenu_blokken.png

Elk template bevat verschillende type artikelblokken. Denk aan een artikelblok met een afbeelding rechts en en een artikelblok met een afbeelding links. Welke artikelblokken beschikbaar zijn in je template zie je dus terug in dit overzicht. Het artikelblok kan je bekijken door dubbel te klikken of met het dropdown menu op Bekijken te klikken.

Templates standaard maken

In de tabel zie je een kolom Standaard. In Spotler wordt er standaard een type template ingeladen. Met de standaard-functie bepaal je welke dit moet zijn. Volgens onderstaand voorbeeld wordt standaard het template "2020 - Spotler - E-mail" ingeladen bij de module Berichten

Nieuw_template.png

Het is overigens wel mogelijk om alsnog bij het opstellen van een bericht een ander template te kiezen.

Een template maak je standaard door middel van het dropdown-menu. 

Dorpdown.png

Er verschijnt vervolgens een pop-up waarin je moet bevestigen of het template als standaard moet worden ingesteld.

Standaard_maken.png

Zichtbaarheid van templates aanpassen 

Door middel van het oog-icoon zie je of een template zichtbaar is of niet. Zie je een streep door het oog-icoon, dan is het template niet zichtbaar. Dit houdt in dat wanneer je een template selecteert bij het aanmaken van een bericht dit template niet als optie wordt getoond.  

Templates verwijderen

Met het dropdown-menu is het mogelijk om een template te verwijderen:

Template_verwijderen.png

Naam wijzigen en wijzigen templates

Je Spotler partner kan via dit overzicht het template wijzigen of de naam wijzigen.

Nieuw template

Met de actie button Nieuw template is het mogelijk om zelf een template te maken op basis van een aantal standaard designs die wij voor je klaar hebben gezet. Je geeft zelf de huisstijlkleuren aan, de gegevens die je template moet bevatten (social media en contactgegevens) en je voegt je eigen logo toe. Om dit voor elkaar te krijgen doorloop je een aantal stappen. Lees hier meer over in het artikel Introductie Template editor.

Nieuw template nodig of zie je graag extra artikelblokken? Lees meer over Spotler producten en diensten  of neem contact op met je Spotler partner.

Blokken bekijken en verwijderen

Heb je zelf blokken ontwikkelt en opgeslagen of je Spotler partner? Klik dan dan op de categorie Alle blokken. Je ziet een overzicht alle blokken en deze kun je bekijken door dubbel te klikken of klik op Bekijken in het dropdown-menu. 

Blok_bekijken.png
Een blok verwijderen doe je via het zelfde dropdown-menu.

Blokken_verwijderen.png

Interessante artikelen