Scoring van pagina's

Wanneer bedrijven en contacten eenmaal worden herkent, kun je ook zien welke pagina’s ze bezoeken. Er wordt bijgehouden op welke dag welke pagina’s worden bezocht. 

Maar, niet ieder websitebezoek is evenveel waard. Om een voorbeeld te geven: als een bedrijf of contact je prijzenpagina bekijkt, mag je de voorzichtige aanname doen dat er een interesse is in wat je te bieden hebt. Maar als er wordt gekeken op je vacaturepagina, dan mag je misschien wel de aanname doen dat degene die daar kijkt wellicht geïnteresseerd is om te solliciteren. 

Binnen de module Leads kun je daarom per pagina punten toekennen. Dit is de start van lead scoring. Een bedrijf of contact die pagina’s met hoge punten bezoekt, zal bovenaan in jouw lijst terecht komen. Aan de hand van pepers zie je in één oogopslag welke leads hot zijn.

Red hot chili peppers

De rating van leads gaat op basis van chili peper-icoontjes. De vier rode pepers geven aan dat dit een hele hete lead is. Het andere uiterste is één blauwe peper, die aangeeft dat een lead minder interessant voor je is. Hieronder zie je een voorbeeld van een overzicht van de leads op basis van de chili rating:

2020-02-19_15h47_42.png

Aan de slag met scoring

Standaard krijgen alle pagina’s bij een bezoek 1 punt als scoring. Met behulp van page scoring maak je de ene pagina waardevoller dan de ander. 

Als je geen scoring toepast is elke pagina even veel waard en zal het aantal bezoeken en het aantal pagina’s dat wordt bezocht per bezoek bepalen welke leads meer waard zijn.

Voor het instellen van de punten per pagina gaan we in het hoofdmenu naar Admin -> Page Admin -> Page Scores.

Menu_PageScores.png

Vervolgens kom je op deze pagina:

PagescorePrijzen.png

In dit voorbeeld zie je dat wij de pagina https://spotler.com/prijzen 25 punten hebben toegekend. Door het gedeelte achter .com (dus inclusief slash) in de Search balk in te voeren haalt de module Leads hier de pagina op die je van een scoring wil voorzien.

Stel we hebben een nieuw blog op onze website live gezet: /wat-is-de-beste-keuze-voor-email-marketing-software.

Standaard score van de pagina is 1. Dit willen wij aanpassen, omdat het voor ons een belangrijk blog is. Wij nemen namelijk aan, dat wanneer iemand de inhoud leest dat de lezer bezig is met de selectie van nieuwe e-mail marketing software. Dus we kennen 15 punten toe aan deze pagina. Dit doen we door op de Edit-button te klikken. 

Page_scoring4.png

Er opent een pop-up:

Page_scoring3.png

Het enige wat je hoeft te doen is de score achter Score in te vullen en op de button Save changes te klikken en de score van 15 punten voor dit blog is toegekend. Vervolgens vul je onder Update All Results de score in van de pagina die je met die score wil updaten en je klikt op de button Update.

Page_scoring4.png

Vanaf nu wordt er aan iedereen die voor het bezoek aan het blog: “Wat is de beste keuze voor e-mail marketing software?” 15 punten toegekend.

Op deze manier kun je een lijst maken van alle pagina’s die je wil scoren. De pagina’s die je niet meeneemt worden automatisch met 1 punt gescoord. Het aantal punten wat je toekent per pagina bepaal je binnen je bedrijf met de afdeling Marketing en Sales. Welke pagina's converteren goed en welk puntenaantal hang je hier aan. 

Categorieën

Binnen de module Leads is het is mogelijk om je pagina's te categoriseren. Ook kun je pagina's die onder een specifieke categorie vallen automatisch dezelfde score meegeven. Hoe gaat dit in zijn werk?
 
Een voorbeeld; bij Spotler bieden we koppelingen aan die allemaal een eigen pagina (URL) hebben. De URL structuur is voor elke koppeling pagina hetzelfde, namelijk: www.spotler.com/koppelingen/ NAAMKOPPELING.
Als we alle koppeling pagina's in één keer een score van 20 punten willen meegeven kunnen we hier een categorie voor aanmaken.  Alle pagina's waar /koppelingen in de URL voorkomt worden dan automatisch 20 punten toegekend. Als er in de toekomst een nieuwe koppeling pagina bijkomt, krijgt deze ook automatisch 20 punten toegekend.


Een categorie aanmaken

Om een categorie aan te maken ga je naar Admin -> Page Admin -> Categories.

Categories.png

De naam van de categorie baseer je bijvoorbeeld op de clustering van de pagina's die in je site onder hetzelfde menu-item vallen. In het geval van ons voorbeeld noemen we het Koppelingen.

mceclip2.png

Vervolgens kun je de pagina's aan een categorie koppelen. Heb je al pagina's aangemaakt? Ga dan naar het overzicht van je pagina's toe. En klik vervolgens op Edit. Er verschijnt een pop-up om de pagina bij te werken. Je ziet hier de optie Please select a category to add. Hier koppel je de pagina aan de juiste categorie. Klik daarna op Add en vervolgens op Save changes.

MicrosoftTeams-image__7_.png

Interessante artikelen